Nikica Gabrić: “Čekaju nas krv, znoj i suze”

Najmlađa stranka na hrvatskoj političkoj sceni, Nacionalni forum, jučer (ponedjeljak) se predstavio stanovnicima Čakovca i Međimurske županije u Domu sindikata u Čakovcu. Skup je otvorio idejni začetnik i osnivač Nacionalnog foruma, Nikica Gabrić, koji je iznio ideju Novog puta te planove stranke na budućim europarlamentarnim izborima.

Naša najsjevernija županija tradicionalno je poznata po jakoj poljoprivredi i industriji koje, pogođene trenutnom krizom u svijetu, nažalost sve više slabe. U županiji koja je pogođena slabijom ekonomskom situacijom pada i natalitet, što automatski slabi njenu demografsku sliku. Dodamo li tome i sve veće migracije prema Zagrebu i Primorju, uslijed potrage za boljim životnim uvjetima, možemo sa sigurnošću ustvrditi da se u Županiji ne djeluje planski. Popravljanje demografske slike Hrvatske jedna je od glavnih točaka za koju se zalaže Nacionalni forum.

“Gledajući nekadašnje industrijske divove, koji su bili ekonomska perjanica u ovoj županiji, kako danas grcaju u dugovima, shvatio sam da je potrebno stvaranje nove klime, koja će biti pozitivno orijentirana prema poduzetnicima i industriji, klime koja će dopuštati zapošljavanje novih visoko obrazovanih kadrova, klime koja gleda na poduzetnike kao na motor društva,” izjavio je predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić. Kako je spomenuo, “Čekaju nas krv, znoj i suze”.

Na skupu su predstavljena nova lica Nacionalnog foruma za područje Čakovca i Međimurske županije, među kojima je i Dijana Posavec, nezavisna vijećnica općine Nedelišće. Nacionalni forum se u svom djelovanju zalaže za dva ključna područja – poticanje gospodarskog rasta i zapošljavanja, posebice mladih, obrazovanih i nadarenih ljudi, te demografiju koja je ključna za daljnji opstanak hrvatskog društva.

Od početka svoga djelovanja, Nacionalni forum okupio je više od tri tisuće aktivnih sudionika, surađivao s mnogobrojnim inozemnim i domaćim stručnjacima, te ponudio brojne razvojne projekte, a sada kao najmlađa hrvatska politička stranka u svojim redovima broji više od tisuću članova diljem zemlje.

Gabrić svojim čvrstim stavovima, te oštrim i britkim jezikom ulijeva veliko povjerenje. Izlaganje je trajalo skoro dva sata, a na kraju je bilo mnogo pitanja i zanimljivih mišljenja publike koja ga je podržala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije