PŠ D. Vidovec: Učenici 3. razreda u projektu “Djetinjstvo moje bake”

Učenici 3. razreda PŠ Donji Vidovec, uz asistenciju učiteljice Katarine Fundak, dovršili su projekt “Djetinjstvo moje bake” kojeg su počeli realizirati u prvom polugodištu. Cilj projekta bio je omogućiti učenicima da dožive prošlost vlastitim sudjelovanjem u istraživanju povijesnih izvora (fotografije, zapisi, knjige, predmeti, igračke, usmena predaja te posjet mjesnoj muzejskoj zbirci).

Također, važnost projekta  je u tome da učenici uspostave osobni kontakt sa svojim precima i zajednički istražuju prošlost i spoznaju njenu važnost za buduće naraštaje. Nakon posjeta mjesnom muzeju i samostalnog prikupljanja slikovnog i pisanog materijala, prikupljeno gradivo učenici su prezentirali na tri plakata: “Školovanje moje bake”, “Slobodno vrijeme” i “Igre i igračke”.

Priložili su igračke koje su izrađivali zajedno s bakama, opisali igre iz prošlosti svojih baka te uredili  razrednu etnozbirku. Prezentaciji su nazočile baka i prabaka dvojice učenika koje su demonstrirale igre iz svoga djetinjstva (“packanje” – pomoću kamenčića i “činkanje” – gumbi i kvadrati). Učenici su obje ispitivali putem intervjua, a bilo je i samostalnog pripovijedanja veselih zgoda iz njihova djetinjstva.

Prabaka je demonstrirala izradu cvijeća od papira i objasnila im ulogu izrade u njenom djetinjstvu. Pokazali su veliko zanimanje i sami pokušali ovu vještinu. Prezentacija projekta bila je vrlo  uspješna i zanimljiva, a učenici se vesele budućim projektima za koje vjeruju da će biti isto tako zanimljivi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije