Ema Mikulčić osvojila turnir u Bronu

U finalu teniskog ITF turnira u Bronu danas su se sastale naša Ema Mikulčić kao peta nositeljica i Bugarka Isabella Shinkova kao druga nositeljica. Ema je na putu do finala pobjeđivala Talijanku Alice Savoretti 6:1, 6:4, Francuskinju Audrey Albie 7:5, 6:2 pa je u četvrtfinalu izbacila prvu nositeljicu Jia – Jing Lu 3:6, 6:4, 6:4 te jučer u polufinalu Irkinju Amy Bowtell 2:6, 7:5, 6:1.

Prvi set Ema odličnom igrom ekspresno dobiva 6:0. Ema je dobro krenula i u drugom setu povevši 3:1 jednim breakom. No Bugarka se nije predavala pa je i ona napravila break na Emin servis za smanjenje rezultata na 3:2. Isabella ovog puta ne da svoj servis i sada bez izgubljenog servisa vraća stvari u drugom setu na početak izjednačivši na 3:3.

Čakovčanka je sigurna na svom servisu i ima prednost 4:3. Na servis Isabelle Ema dolazi do dvije break lopte i odmah koristi prvu za prednost 5:3 i servira za meč i osvajanje turnira. Shinkova se ne predaje i ima prednost 30:40, no Ema spašava tu break loptu. Bugarka ipak dobiva Emin servis i uzima svoj za 5:5. Ema pak sada pokazuje karakter, osvaja i svoj i Bugarkin servis za pobjedu 7:5 u drugom setu i osvajanje turnira.

 

Finale ITF Bron 10 000 USD: Ema Mikulčić (5) – Isabella Shinkova (2) 6:0, 7:5

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije