Tehnička škola Čakovec: Učimo i primjenjujemo

Znanja usvojena na satovima matematike učenici TŠČ-a umjet će primijeniti u svakodnevnom životu.

U okviru nastave Matematike u struci, učenici Tehničke škole Čakovec – 3.S2 i 3.S3 razrednog odjela, cijelo prvo polugodište radili su na projektu Izračuna troškova i kalkulacije. 3.S2 razredni odjel bavio se izradom broda, pri čemu su se posebno fokusirali na konstrukciju i ogradu broda, bazen i tobogan te ležaljke uz taj bazen.

Učenici 3.S3 razreda bavili su se izradom poljoprivredne parcele na kojoj su proučavali konstrukciju plastenika, svinjca, radionice, kućice za pse i klupa, silosa te ograde oko tih objekata. Skupili su podatke vezane uz količinu materijala potrebnog za izradu te u potrazi za cijenama materijala istražili internet stranice i trgovine.

Izračunali su plaću radnika, iznos amortizacije alata korištenih za izradu te vrijeme izrade pojedinih objekata i opreme. Primijenili su znanje tehničkog crtanja i napravili nacrte pojedinih objekata. Na satovima je vladala opuštajuća, ali radna atmosfera. Osim dobrih rezultata na testu, učenici su se na satovima zabavljali te razmišljali o matematici na primjenjiv način. (MŠN)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije