“Gustuvaje” u dječjem vrtiću “Ribica” Žabnik

Povodom Dana zaljubljenih tj. Valentinova, mališani i tete iz dječjeg vrtića “Ribica” iz Žabnika u petak 14.veljače, organizirali su pravo “gostuvaje”.

Igra na temu svadbe nastala je spontano iz manipulativnih i simboličkih igara. Kao što je poznato da se na Valentinovo ftičeki ženiju, ovaj put su “ribice” dale mašti na volju i proveli veselo prijepodne u znaku prijateljstva, ljubavi, zagrljaja i pokojeg poljupca. Svaki se svat prigodno odjenuo i uredio za ovaj poseban dan, od najmlađih do najstarijih.

Mladenci, njihovi kumovi, kolegice, svatovce, svećenik i ostali svatovi samostalno su i odgovorno igrali svoje uloge. Cijela svadbena svečanost započela je okupljanjem svatova, te spelavanjem mladenke.

Po međimurskom običaju slijedilo je spričaje kolegica i predaja vjenčanog buketa mladenki, a kumovi su dijelili cimere u obliku srca.

Nakon ceremonije vjenčanja, svečanost se nastavila uz ples mladenkom, pjesmu, druženje i čašćenje kolačima i svadbenom tortom. Svadbena svečanost nije mogla proći bez ftičekovih kolačića, koje su djeca i tete uz pomoć kuhara Stanka Trstenjaka ispekli dan ranije, kao i svadbenu tortu u obliku srca.

Na samo Valentinovo mališane je u vrtiću posjetio načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec i poklonio im balončiće u obliku srca i time uljepšao “vrtićko gostuvaje”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije