OŠ Podturen najbolja u županiji iz šaha i nogometa

Školski sportski klub Ponos Osnovne škole Podturen ove školske godine osobito zasluženo nosi ovo ime. Rezultati koji se moraju istaknuti su rezultati muške šahovske ekipe i muške nogometne ekipe za učenike 7. i 8. Razreda.

Muška šahovska ekipa u sastavu: Dinko Horvat, Sven Cerovec, Mario Hajdarović, Luka Posavec, Toni Varga i Lovro Vidović  sa voditeljem Branimirom Bunjcom izborila se na županijskom natjecanju u OŠ Štrigova za sudjelovanje u državnoj poluzavršnici u Gradini.

Državna poluzavršnica regije sjever održala se 30. siječnja 2014. i tamo je ekipa OŠ  Podturen osvojila prvo mjesto ispred ekipa  škola iz Žabna, Gradine i Varaždina te će predstavljati našu regiju na završnom državnom natjecanju u Poreču u vremenu od 27. do 29. travnja 2014. godine.

Isto tako, na završnici županijskog prvenstva u malom nogometu za dječake 7. i 8. razreda učenici OŠ Podturen osvojili su prvo mjesto.

Nakon prvog kruga kvalifikacija u kojima su sudjelovale sve prijavljene škole u županiji, na  završni dio natjecanja koje se održalo u sportskoj dvorani Osnovne škole  Jože Horvata iz Kotoribe  plasiralo se šest ekipa u vrlo jakoj konkurenciji:  Osnovna škola  Goričan, Osnovna škola Joža Horvat Kotoriba, Osnovna škola Nedelišće, III. Osnovna škola  Čakovec, Osnovna škola Podturen te Osnovna škola Sveti Martin na Muri.

Ekipe su bile raspoređene u dvije grupe iz kojih su nakon razigravanja u finale ušle ekipe OŠ Podturen i OŠ Nedelišće. Nakon zanimljive utakmice pobijedila je ekipa OŠ Podturen rezultatom 4:1.

Pobjednik Međimurske županije plasirao se  na regionalnu poluzavršnicu koja se 27. veljače 2014. održava u dvorani OŠ  Podturen, a  uz domaćina još sudjeluju županijski pobjednici iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke te Virovitičko-podravske županije.

Ulaz za zainteresiranu publiku slobodan je i omogućen 15 minuta prije početka natjecanja  u 10.00 sati.

Za pobjedničku ekipu OŠ Podturen nastupali su: Luka Barković, Toni Varga, Dino Horvat, Matija Antolović, Martin Dodlek, Nikola Ovčar, Dominik Vrtarić, Lovro Hranilović, Pavao Sklepić, Luka Posavec. Voditelj ekipe: Luka Murk.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije