OŠ V. Nazora Pribislavec: Radionica na temu “Reci ne drogama”

U utorak 21. siječnja za učenike petih razreda Osnovne škole Vladimir Nazor u Pribislavcu održana je treća komponenta preventivnog projekta “Imam izbor”, koji se odnosi na primarnu prevenciju, između ostalog rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Treća komponenta provedena je u vidu interaktivne radionice na temu “Reci ne drogama”, koju je vodila policijska službenica za nadzor i planiranje – za prevenciju, Marina Matulic-Horvat. Ona je učenike, na njima prihvatljiv način upoznala s opasnostima koje u sebi kriju opojne droge, kriminalitet vezan uz njih i posljedice koje mogu proizaći iz loše donesenih odluka.

Činjenica je da, kada su pitanju sredstva koja izazivaju ovisnost, samojedna kriva i nepromišljena odluka zaista može dovesti do situacije koja može promijeniti život, budućnost, karijeru. Nakon održane radionice policijski službenici – vodiči psa, pripadnici Interventne jedinice policije Robert Gudlin i Vlado Šimunić, učenike su upoznali sa svojim službenim psima, njihovim korištenjem i životom u policiji.

Cilj ove radionice je poticanje i razvoj sposobnost kod djece i mladih da prepoznaju rizične situacije i moguće opasnosti kada je u pitanju zlouporaba droga i da im se znaju oduprijeti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije