Stjepan Hamonajec: “Niti jedna mlada se ne ženi s mrtvacem”

U Nogometnom klubu Međimurje pri kraju još jedne kalendarske godine održali su konferenciju za novinare na kojoj su bili predsjednik Marijan Uršanić i direktor Stjepan Hamonajec.

U svom obraćanju novinarima Hamonajecj e rekao: “Mi smo nastojali biti maksimalno otvoreni i uviđavni prema svima. Ne ljutimo se na one koji nas nisu prezentirali afirmativno kako smo mi mislili, možda je to njihov stil. Želio bih da se NK Međimurje, nogomet i šport općenito znaju po dobrim stvarima, a ne samo po ekscesima koji se u medijima multipliciraju na n-tu. Naš nogomet održavaju pojedinci, u našem klubu to je jedan pojedinac koji se osobno angažirao materijalno, fizički i psihički i ostali koji mu pomažu.”

O rezultatima je Hamonajec dodao: “Mi smo zadovoljni rezultatima ove godine. Uspjeli smo uz maksimalno domaće igrače i domaću školu po nalogu predsjednika i nas svih. Imamo potencijala, pitanje je je li on dovoljan da nas on održi na prvom mjestu i hoće li nas kroz kvalifikacije dovesti u viši rang. Uz velike napore skupili smo u klub ono što vrijedi, ima još igrača koje želimo dovesti iz međimurskih klubova. To su manje više sve naši igrači koje smo dali Čakovcu, a oni su se raspšili diljem Međimurja pa i šire.”

O gradonačelnikovoj izjavi da bi Međimurje i Čakovec trebali spojiti Hamonajec je dodao: “Ako se dva dužnika spoje nastaje dug kao Velebit. NK Međimurje je spremno na suradnju, treba vidjeti modalitet da se nastavi tradicija međimurskog nogometa. Niti jedna mlada se ne ženi s mrtvacem. Ako je još živ treba izliječiti i vidjeti što dalje. Gradonačelnik očito nema sve podatke, a novine od toga žive i vi napišete atomsku bombu, a pala je petarda. Sjest ćemo s gradonačelnikom i siguran sam da želimo međimurski klub koji nešto predstavlja. Ti bombastični naslovi su samo da se proda koji primjerak novina više. To što je rečeno sigurno je van konteksta.

Za spajanje trebaju biti dva. Mi smo za razliku od nekih otvoreni stalno, vrata su otvorena, kod nas je čak i propuh. Nitko se još nije pojavio u klubu tko bi želio biti predsjednik ,direktor i li sponzor. Vremena su teška i olovna za sport. Dok nećemo imati direktan kontakt s gradonačelnikom ne možemo ništa govoriti. Da pratimo što piše u novinama već bi se odavno potukli.”

Marijan Uršanić: “Bilo je i žučnih razgovora”

Marijan Uršanić je u svom obraćanju rekao: “Zahvaljujem medijima koji su budno pratili rad kluba i izvještavali na dosta korektan način. Kroz jesen smo imali turbulentan dio, s jačim protivnicima smo postizali odlične rezultate, dok smo kod susreta sa slabijim ekipama imali negativan skor što nam je donosilo manjak bodova. Osvojili smo 75 % mogućih bodova, da smo sve iskoristili imali bismo bolji bodovni saldo i lakše bi nam bilo u proljeće. Moramo ofenzivno krenuti kako bismo ostali na prvom mjestu.

Mi još uvijek ne znamo što nas očekuje oko transformacije 3. HNL jer su potezi još nedifinirani. Ne znamo što će biti. Što se tiče ciljeva kluba nama nedostaje kvalitetnija logistika jer sve što se radilo radilo se zalaganjem pojedinih entuzijasta. Trebalo bi se kvalitenitinije uključiti više subjekata iz naše županije jer NK Međimurje predstavlja županiju. Trebali bismo imati podršku županije i grada. Tu smo u situaciji gdje ćemo pokušati kroz kratki period neke stvari realizirati.

Određena igračka mjesta pokušat ćemo nadopuniti i znamo za igrače koji bi nam trebali pomoći. Baziramo se na Međimurju i široj okolici, s tavkvim djelovanjem pokušat ćemo ostvariti naše htijenje da se dignemo u viši rang.”

O treneru i rezultatima Uršanić je dodao: “Tijekom jeseni bio sam dosta kritičan zbog određenih rezultata i u tom pogledu smo postavili neke stvari na način da igrači moraju znati da se samo zalaganjem pojedinaca može postići rezultat kolektiva. U nekoliko navrata smo reagirali i stvari su se iz utakmicu u utakmicu dizale. Ne možemo očekivati da ćemo dobiti svaku utakmicu, ali ako se pokaže htijenje, rad i trud, i ako se utakmica izgubi ili se odigra neriješeno, moguće je to prihvatiti. Ako je pala cijela ekipa nešto se mora poduzeti.

Što se tiče trenera i cijele prateće ekipe možemo biti zadovoljni, Prije zimskog odmora dogovorli smo okvire djelovanja, bilo je i dosta žučnih razgovora. Ne trebamo očekivati u proljetnom dijelu prvenstva nikakve smjene, s istim snagama krećemo i dalje.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije