Goran Kolarić: “Još jedna u nizu odličnih godina ČPK-a”

Rezultate Čakovečkog plivačkog kluba pratili smo tijekom godine koja je polako za nama pa smo pitali tajnika i trenera prof. Gorana Kolarića kakvo je stanje u njihovom klubu.

eMedjimurje.hr: Primičemo se kraju još jedne godine, koliko ste zadovoljni u ČPK-u godinom koja je za nama?

Kolarić: 2012./13. godina bila je jedna, možemo reći u nizu odličnih godina za ČPK. Ostvareni su odlični rezultati na natjecateljskom području, pojedinačnom i ekipnom. Povećan je ukupan broj članova, rekreativaca i natjecatelja mlađih dobnih skupina.

Prema Listi uspješnosti Hrvatskog plivačkog saveza, koja bodovno ocjenjuje rad klubova kroz čitavu godinu  ČPK zauzima odlično 12. mjesto u muškoj konkurenciji i 19. mjesto u ženskoj konkurenciji od ukupno 47 klubova.

Mislim da je trenerska ekipa na čelu sa predsjednikom ČPK-a Antom Dragićem Klub postavila na jake “temelje” te u narednim godinama možemo očekivati da ČPK ostane i dalje prepoznatljiv po radu i postignutim rezultatima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

eMedjimurje.hr: Koje rezultate možete istaknuti kao najbolje ove godine?

Kolarić: Istaknuti svakako moram osvojene medalje na Prvenstvu Hrvatske te 3. mjesto na B Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Zadru krajem 2012. godine.
 
Medalje su na ljetnom Prvenstvu Hrvatske osvojili Kristijan Stunković 3. mjesto u disciplini 400m mješovito u kategoriji juniora i Luka Dodlek 3. mjesto u disciplini 400m mješovito u kategoriji mlađih juniora. Moram napomenuti da je 400m mješovito jedna od najtežih disciplina na programu natjecanja, a svakako najsvestranija pošto se pliva 100m leptir, 100m leđno, 100m prsno i na kraju 100m slobodno.

Treće mjesto na B Ekipnom Prvenstvu Hrvatske još jedan je od velikih uspjeha u 2012./13. godini. Ekipno PH je natjecanje seniora. ČPK je na natjecanju nastupio sa dva seniora Denijem Juričanom i Lukom Ciglerom, tri juniora Kristijanom Stunkovićem, Lukom Dodlekom i Jakovom Rojkom.

eMedjimurje.hr: Na kojim su sve natjecanjima i mitinzima sudjelovali plivači ČPK-a?

Kolarić: Naši plivači tijekom sezone nastupaju na velikom broju natjecanja u Hrvatskoj i nešto malo manje preko granice. Nabrojiti ću samo najvažnija natjecanja tijekom sezone: Ekipno PH, Ljetno PH, Zimsko PH, Regionalno PH – ljetno i zimsko, Liga Regije IV – 5 kola te od ove sezone Grand Prix natjecanja HPS-a (Hrvatskog plivačkog saveza).
 

eMedjimurje.hr: Osim sudjelovanja bili ste domaćini i organizatori brojnih natjecanja.

Kolarić: Što se tiče naših natjecanja tu svakako spada Božićni miting, međunarodno plivačko natjecanje koje je u službenom kalendaru HPS-a, na kojem smo ove godine imali  rekordan broj prijavljenih klubova i plivača, čak 390 plivača i plivačica iz 21 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BIH. Osim Božićnog mitinga ČPK je organizator Obiteljske štafete gdje plivaju plivači i njihovi roditelji, Pojedinačnog prvenstva Međimurja za učenike Osnovnih škola, Prvog nastupa natjecanje za plivače početnike te Klupskog natjecanja.
 

eMedjimurje.hr: Koliko članova trenutno imate u klubu, kako izgleda njihov radni tjedan?

Kolarić: Ukupan broj članova ove sezone, naravno onih koji aktivno plivaju dosegao  brojku 130. Rekreativne grupe treniraju dva puta tjedno isto kao i prva godina plivačke škole. Četiri puta tjedno trenira druga godina plivačke škole, treća godina ili mlađa selekcija trenira pet puta tjedno, dok natjecateljska grupa trenira šest puta na bazenu plus dodatni treninzi.
 


eMedjimurje.hr: Stručni kadar?

Kolarić: Stručni kadar su svi odredom diplomirani profesori tjelesne i zdravstvene kulture sa dugogodišnjim radnim iskustvom u plivanju. Darko Zver vodi dvije grupe rekreativnog i polurekreativnog tipa, Ranko Kuzmanović trener je plivača u prvoj godini plivačke škole isto kao i Matija Horvat koji uz to ima u rekreativnu grupu juniora. Matija uz fakultet ima završen i Tečaj za trenera plivanja preko Hrvatske olimpijske akademije. Trenerica Gordana Nomo Nemi, usmjerenje plivanje na fakultetu, voditelj je druge godine plivačke škole i prednatjecateljske grupe koja je svakako budućnost Čakovečkog i Međimurskog plivanja, a nadamo se i Hrvatskog. Ja sam trener natjecateljske grupe uz fakultet imam završen tečaj za trenera plivanja pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji i “Level 1 FINA certified swimming coach”.

eMedjimurje.hr: Koje su još planirane aktivnosti do kraja godine?

Kolarić: Do kraja godine očekuje nas Ekipno Prvenstvo Hrvatske u Rijeci na kojem očekujemo da naši plivači isplivaju svoje najbolje rezultate i potvrde prošlogodišnji plasman.

eMedjimurje.hr: Kakvi su planovi i želje za iduću godinu?

Kolarić: Za ovu 2013./14. godinu planovi su svakako barem jedna medalja na Prvenstvu Hrvatske, ostanak muške ekipe u B PH, te ulazak ženske ekipe u B PH. Očekujemo dobre rezultate mlađih dobnih skupina na domaćim i stranim natjecanjima, ali isto tako i onih malo starijih koji već imaju neke rezultate iza sebe. Svakako nam je želja da se nastavi odlična suradnja sa gradskom i županijskom zajednicom sportova, odnosno gradom Čakovcem i županijom Međimurskom te naravno plivačima i njihovim roditeljima bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće.

eMedjimurje.hr: Školarci će uskoro imati tri tjedna školskih praznika, jeste li pripremili što za njih?

Kolarić: Grad Čakovec ove godine organizira sportsko edukativni program na bazenu za djecu s područja Grada. Program je za njih potpuno besplatan. Organizacija je povjerena ČPK-u i nadam se da će biti dobro prihvaćena, a naravno i dobro organizirana. Program će biti održan od 2. do 10.01.2014. u vremenu od 9 do 13.00 sati, a obuhvaća dva sata plivanja kroz igru i dva sata slobodnog kupanja, naravno sve uz nadzor stručnih osoba.

eMedjimurje: Poruka za kraj…

Kolarić: Za kraj želio bih se zahvaliti Vama koji ste nas pratili kroz godinu, omogućili nam da naši rezultati ugledaju svjetlo dana, ali i svima koji su nam pomogli da postignemo ovakve rezultate. Nadam se da ćemo i slijedeće godine opravdati dano povjerenje. Također želim Vama, svim našim plivačima i njihovim obiteljima, ali i svima ostalima čestit i blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije