Jurica Srbiš najbolji na brzopoteznom šahovskom turniru

Šahovsko društvo Međimurje iz Čakovca ove godine obilježava 80. godina postojanja te je tom prigodom organiziran pojedinačni brzopotezni šahovski turnir. Turnir je održan jučer u Čakovcu.

Za šahovske prilike iznimno velik novčani nagradni fond (2000 kn za prvo mjesto, 1500 kn za drugo i 1000 kn za treće mjesto te 200 kn za 4. i 5. i 100 kn za 6. mjesto) privukao je na turnir čak četiri hrvatska velemajstora: Mladen Palac (2546), Alojzije Janković (2516), Robert Zelčić (2500) i Saša Martinović (2497).

Na turniru je nastupilo 50 igrača. Osim navedenih velemajstora, nastupio je i jedan internacionalni majstor, četiri fide majstora, deset majstorskih kandidata itd. Odigrano je 9. kola po švicarskom sustavu po pravilima za brzopotezni šah.

Pobjednik turnira s osvojenih 8 bodova postao je Jurica Srbiš, fide majstor, član ŠK Sloboda iz Mihovljana. Jurica je pobijedio u osam mečeva (od čega tri pobjede protiv velemajstora). Jedini poraz nanio mu je velemajstor Mladen Palac (ŠK Zagreb) koji je osvojio drugo mjesto sa 7,5 bodova. Treće mjesto osvojio je Alojzije Janković sa 7 bodova (HAŠK Mladost).


Pojedinačno brzopotezno prvenstvo Međimurja u šahu

Šahovski savez Međimurske županije organizator je pojedinačnog brzopoteznog prvenstva Međimurja za 2013. godinu. Natjecanje će se odigrati u subotu 21. prosinca 2013. u Čakovcu s početkom u 15.30 sati. Pravo nastupa imaju svi igrači bez obzira na spol i dob, koji su registrirani pri HŠS-u za tekuću godinu, isključivo čiji je matični klub sa područja Međimurske županije. Igrat će se po sustavu u 11 kola.

Tempo igre iznosit će 5 minuta po igraču sa dodatkom od 3 sekunde po odigranom potezu. Natjecanje će se igrati po pravilima FIDE za brzopotezni šah. Trojica najuspješnijih igrača dobiti će pehar za postignuti uspjeh. Pobjednik turnira osvaja prijelazni pehar na koji će se svake godine upisivati ime i prezime prvaka ovog natjecanja. Najuspješnija žena dobit će zlatnu medalju.

Najuspješniji junior dobit će zlatnu medalju, (rođeni 1993. i mlađi).Najuspješniji kadet dobit će zlatnu medalju, (rođeni 1997. i mlađi). Kotizacija za natjecanje iznosi 30 kuna, a za žene i kadete 20 kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije