PUM i OŠ Pribislavec u zajedničkom projketu “Imam izbor”

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom školske godine 2013./2014. u Osnovnoj školi Pribislavec za učenike petih razreda provodit će aktivnosti iz preventivnog projekta “Imam izbor”.

Svrha projekta je jačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi te jačanje prometne kulture.

Projekt uključuje i  osnaživanje socijalne uključenosti Roma u društvenu zajednicu, na regionalnoj razini, s naglaskom na dijalog i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti kroz kulturu tolerancije, nenasilja i nediskriminacije. Ovim projektom bi se pozitivno prikazala uloga policije kao jednog od bitnih čimbenika koja zajedno s ostalim subjektima društva doprinosi sigurnosti zajednice.

Ujedno, učenicima bi se približio rad policije te bi mogli uvidjeti dobronamjernost profesije policajca i prihvatiti policajca kao prijatelja odnosno pomagača, čime bi se doprinijelo i većoj vidljivosti i prisutnosti policije u lokalnoj zajednici.

Projekt će se odvijati jedan školski sat kroz osam komponenti u trajanju od sedam mjeseci:

– Komponenta 1: “Policajac-prijatelj i pomagač”
– Komponenta 2: “Za nasilje nema opravdanja”
– Komponenta 3: “Reci ne drogama”
– Komponenta 4: “U dućanu gdje se trguje ljudima ja ne kupujem”
– Komponenta 5: “Slični, a različiti”
– Komponenta 6: “Likovna radionica -Imam izbor”
– Komponenta 7: “Poštujte naše znakove”
– Komponenta 8: “Posjet Policijskoj upravi međimurskoj”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije