Energetski dani idu dalje: Osiguranje, LED rasvjeta i solarne tehnologije

Znate li da je u posljednjih 30 godina potrošeno energije koliko ukupno u cijeloj povijesti čovječanstva? A znate li i da će se potrošnja energije u skoroj budućnosti čak duplicirati? Dakle, krajnje je vrijeme da se nešto poduzme. Pitate se što? Načina ima milijun, a ukoliko odradite i samo jedan korak, te ga integrirate u svoj način života, pridonijeti ćete svjetlijoj budućnost naše planete.

Naime, energetska učinkovitost nikako ne podrazumijeva narušavanje kvalitete života, već odgovorno korištenje energije koje se može postići na cijeli niz načina – od gašenje svjetla prilikom izlaska iz prostorije ili vožnjom bicikla umjesto automobila, do gradnje pametnih kuća i udruživanja u energetske zadruge čiji glavni cilj jest energetska samoodrživost, a samim time i energetska učinkovitost.

Detalje o navedenim temama moglo se čuti jučer, 06. studenog na “Energetskim danima” u varaždinskoj palači Herzer, u sklopu kojih su se drugi dan za redom održala predavanja stručnjaka, a sve sa ciljem informiranja građana o sveprisutnim temama obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Okupljeni su saznali i na koji način se fotonaponske ćelije spajaju u sisteme, kako ih najefikasnije postaviti na vlastitom krovu, te koji su glavni uvjeti za uspjeh energetskih zajednica, od uključivanja lokalne sredine, do alternativnih načina financiranja projekata iz te domene.

Nakon predavanja i energetskog domjenka, okupljeni su predavačima postavljali i dodatna pitanja te u razgovoru saznali sve što ih zanima.

“Energetski dani” idu dalje, te će se i danas, 7. studenog s početkom u 16 sati, u palači Herzer, održati tri predavanja:

– Osiguranje obnovljivih izvora energije

– Predstavljanje pokrovitelja Energetskih dana – Croatia osiguranje d.d.

– LED rasvjeta u zgradarstvu – Primjena i korisnost – prednosti korištenja LED rasvjete u kućanstvima

– Udruga za poslovni razvoj – PORA, tvrtka ITD TIM i Elfo servis

– Oblici primjene solarne tehnologije – proizvodnja i prodaja el. energije, najam krovišta, prijenosne solarne elektrane, solarna vanjska rasvjeta, solar tube, nove tehnologije

– varaždinska tvrtka Analiza j.d.o.o.

Ulaz na “Energetske dane” je besplatan, a nakon predavanja svi posjetitelji su pozvani na energetski domjenak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije