Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor oduševili Čakovec

Gala koncertom svjetski poznatog glumca, pjesnika i glazbenika Rade Šerbedžije i njegovog vrhunskog postava pratećeg benda Zapadni kolodvor, u kojem jednu od glavnih “nota” za gitarom diktira i filmski direktor i glazbenik Danilo Šerbedžija, “Onaj ludi Šerbedžijin sin” kako je bio spjevao njegov prijatelj Đorđe Balašević, čiiji zvuci su bili neizostavni dio i ovog čakovečkog koncerta.
 

Šerbedžija je mnogo puta tokom koncerta prizivao i svog prijatelja koji je imao velik utjecaj na njegovo stvaralaštvo, Arsena Dedića koji je za njega, kako je rekao, “Bog”.


U koncertu koji je trajao duže od dva sata i kojim je Šerbedžija otvorio hrvatsku turneju upravo ovdje u Čakovcu, prema reakcijama koje su dolazile iz publike, svi su bili oduševljeni.

Na scenski uređenoj pozornici umjetniku i boemu Radeu se pridružila i njegova kćer Lucija Šerbedžija koja je zajedno s ocem otpjevala biranu makedonsku pjesmu, a kasnije i u solo izvedbi “Pitaš gdje je moja ljubav”. 

Radu Šerbedžiju oduševili su Cabernet Sauvignon našeg poznatog vinara Alojza Tomšića, kojeg je pijuckao na bini, te gradonačelnik Grada Čakovca za kojeg je rekao na početku samog koncerta, kako nerado koketira s politikom, ali da mora istaknuti kako je Stjepan Kovač najmlađi gradonačelnik kojeg je imao prilike u svom životu upoznati, a u bliskim je godinama kako čuje i vodstvo u županiji, za što je Rade digao palac gore.

Šerbedžija je Međimurcima izveo pjesmu “Protuletje se otpira” u svojoj interpretaciji, a nakon prvog bisa na kraju koncerta i pjesmu zbog koje su mnogi upravo i dolazili na koncert – “Ne daj se Ines”. Kod drugog bisa izveo je kako kaže navodno najdražu pjesmu Nikole Tesle “Tiho noći moje zlato spava”.

Organizacija koncerta bila je na visokom nivou i vidjelo se da čakovečka publika traži upravo ovakve gala koncerte iza kojih su stali oci i Grada Čakovca i Međimurske županije te mnogi sponzori. Svi posjetitelji su na ulazu bili počašćeni čašom vrhunskog međimurskog vina. 

Kako je bilo, pogledajte u galeriji fotografija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije