TŠČ darovao šahovski komplet Udruzi slijepih i slabovidnih

Završna konferencija IPA projekta Primjena računalnih tehnologija (CAD i CNC) u strojarstvu sukladno potrebama regionalnog/lokalnog gospodarstva  koji se od prošle godine provodi u našoj školi održana je 20. rujna 2013.

Na njoj je sudjelovalo 40-ak gostiju – projektni tim, nastavnici Tehničke škole Čakovec i Tehničke škole Karlovac, gospodarstvenici iz Međimurske županije, predstavnici Međimurske županije te predstavnici medija. Taj događaj bio je idealna  prilika da ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka šahovski komplet uruči gospođi Mariji Ciglar, predsjednici Udruge slijepih Međimurske županije.

Šahovski komplet izrađen je u okviru navedenog IPA projekta u dijelu dodatne nastave računalne tehnologije u strojarstvu. Učenici Tehničke škole Čakovec, uz pratnju voditelja, izradili su šahovski komplet namijenjen slabovidnim i slijepim osobama.

Gravirane oznake polja i strane (točkice)

Šahovska ploča izrađena je metodom graviranja oznaka na aluminijskoj ploči, tako da slabovidne i slijepe osobe mogu opipom identificirati pozicije figura. Same figure izrađene su od dva materijala različite mase (aluminij i mesing), kako bi se lakše identificirale crne (mesing – teže) i bijele (aluminij – lakše) figure.

Tijekom upotrebe ovako koncipiranog šaha, Škola će dobiti povratne informacije koje će se iskoristiti za “usavršavanje” samog koncepta. (MH)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije