Otvorite kišobrane: U većini zemlje kiša i zahlađenje

Pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Takvo nas je vrijeme jutros dočekalo, a slična će vremenska prognoza, piše DHMZ, potrajati sljedećih dana. Osjetno hladnije Glavnina kiše očekuje se prijepodne. Poslijepodne i pogotovo u noći na srijedu sa sjeverozapada će uslijediti postupno razvedravanje. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a prijepodne će okrenuti na umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni. U većini krajeva najtoplije će biti jutro i prijepodne, a do kraja dana osjetno hladnije uz temperature između 14 i 18 stupnjeva.


Vozite oprezno po mokrim kolnicima

HAK upozorava da treba voziti oprezno po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Lici i Gorskom kotaru, na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u dijelu središnje Hrvatske. Magla povremeno smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb ima je od čvora Oštrovica do tunela Tuhobića. U jutarnjim i poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, stoga vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


U srijedu zatopljenje

Nakon kišovitog utorka u srijedu slijedi zatopljenje. Bit će djelomično sunčano i većinom suho. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar slab, mjestimice do umjeren jugozapadni. Jutro hladno s minimalnom temperaturom od 3 do 8°C, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 17 i 22 Celzijeva stupnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije