Nogometašice Trnave pred prvoligaškom premijerom

Danas (nedjelja) u 16:30 sati Ženski nogometni klub Trnava iz Goričana odigrat će svoju prvu prvoligašku utakmicu. Ždrijeb im je donio istovremeno najtežeg i najlakšeg protivnika. Gostuju kod Osijeka koji je bez premca u hrvatskom ženskom nogometu što pokazuje i podatak da su u prošloj prvoligaškoj sezoni u 18 susreta ostvarili 18 pobjeda uz gol – razliku 173:5! Po utakmici Osječanke daju gotovo 10 golova, a gol prime svake tri ili četiri utakmice. Trnavi će ovdje cilj biti izvući živu glavu i što podnošljiviji poraz.

Kako teku prvoligaške pripreme pitali smo predsjednika ŽNK Trnava Goričan Ivana Vlaheka: “Svi znamo što je Osijek i u prvo kolo ulazimo rasterećno, za nas prvenstvo počinje drugim kolom. Osječanke su nedostižne za sve u Hrvatskoj jer su niz godina prvakinje bez poraza, no mi ćemo dati sve od sebe.”

Što se tiče ekipe Vlahek dodaje: “Redovito je 15 – 18 djevojaka na treningu što je odlično jer tu ima primjerice i djevojaka koje putuju iz Varaždina. Trenerica Tatjana Mesarić održava s ekipm tri treninga tjedno. Bilo je i jutarnjih i noćnih treninga, ovisno kako je odgovaralo ekipi.”

Vedra budućnost nogometa u Goričanu – kadetkinje ŽNK Trnava

Jedan od uvjeta koji je ispoštovan u ŽNK Trnava da se uđe u prvu ligu je formiranje mlađe dobne skupine, a u Goričnu to su kadetkinje o čemu nam je Vlahek još rekao: “U ligi gdje će igrati kadetkinje je sedam klubova. Uz njih tu su još Rijeka Jackpot, Agram Zagreb, Dinamo Maksimir, Pregrada, Lepoglava i Varaždin. Igrat će trokružno kao i prva ekipa. Danas su djevojke odigrale susret s pionirima Goričana i okupilo ih se više od 20. Trenira se marljivo i nastojat ćemo da svakog tjedna odigramo jedan ovakav susret.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije