Propalo mirenje: Liječnici i medicinske sestre najavili štrajk!

Postupak mirenja između predstavnika Hrvatskog liječničkog sindikata i Sindikata medicinskih sestara sa Vladom RH neuspješno je okončan danas u Ministarstvu zdravstva.

Naime, prema riječima predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića, Ministarstvo zdravlja je na postupak mirenja poslalo svog predstavnika, pomoćnicu ministra Ljubicu Đukanović, koja i da je došlo do dogovora nije imala ovlaštenja potpisati sporazum o mirenju.

– Ovo je očito kupovanje vremena od strane Vlade i govori kako se sve ove tjedne oni nisu imali niti namjeru sporazumjeti s nama – poručio je Babić. Rekao je i da Hrvatski liječnički sindikat sutra ima sastanak Glavnog odbora na kojem će se dogovoriti o štrajku koji je sada neizbježan.

– Datum štrajka još ne mogu reći jer Sindikat medicinskih sestara svoj će sastanak održati tek u subotu, no sigurno je da će liječnici i sestre u cijeloj Hrvatskoj u štrajk krenuti u rujnu – rekao je Babić. Dodao je i da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, a riječ je o pravima koja su liječnici i sestre imali u poništenom kolektivnog ugovoru koji su na kraju mandata sklopili sa bivšim ministrom Darkom Milinovićem.

– Sva specifična prava koja se odnose na našu struku iz tog ugovora tražimo natrag, a kada je riječ o božićnicama i regresima ne tražimo ništa više nego što imaju druge javne službe – rekao je Babić.

Podsjetimo, kolektivni ugovor koji su liječnici i sestre potpisali s Milinovićem u srpnju je poništio sud pa su liječnici i sestre izgubili i 30 posto na plaćama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije