Planovi za napredak Općine Dekanovec

Druga sjednica Općinskog vijeća Općine Dekanovec rezultirala je mnogobrojnim inicijativama i potencijalnim planovima za daljnji razvoj mjesta. Uz to imenovani su Odbor za financije i proračun,Stožer zaštite i spašavanja te povremena radna tijela Općinskog vijeća. 


Projekt ljudi

Općina Dekanovec već dugi niz godina radi na ovom projektu koji je usmjeren na sve žitelje Općine,od najmlađih do najstarijih. Tako pomaže npr. djeci u sufinanciranju prijevoza do škola, studentima kroz stipendije a i nezaposlenima kroz razne aktivnosti. Posebno se zadnjih godinu dana radi na zadržavanju i poticanju useljavanja mladih.
 

Detaljni plan

Da Dekanovec ostaje u rukama mladih znaju jako dobro njegovi stanovnici. Na njihovu inicijativu u planu je novi koridor ulica koji bi se realizirao pretvorbom poljoprivrednih površina u građevinske površine. Tako bi se poticalo mlade obitelji na gradnju svojih domova.


Selo po mjeri čovjeka

Obzirom da se većina žitelja bavi poljoprivredom, kako aktivno tako i uz neku drugu djelatnost, teži se okrupnjivanju poljoprivrednih zemljišta kako bi se povećala proizvodnja, po uzoru na standarde ostalih zemalja Europske Unije.
 

Poticanje turizma

Načelnik Ivan Hajdarović osvrnuo se na nedavno otvorenu  prometnicu do rijeke Mure. Kazao je kako se mora iskoristit sav njezin potencijal u svrhu promoviranja Dekanovca i privlačenja posjetitelja svih uzrasta. Važno je za spomenut gradnju mlina i skele na rijeci Muri, eko-etno sela koje bi se financiralo iz eventualnih EU fondova. Labirint lavande ideja je koju treba realizirati, kako bi Dekanovec potvrdio tezu “biciklističke mikro točke koja ostvaruje makro doživljaj.” Također važno je spomenuti Florijana Andrašeca i “Andrašecove večeri” koje će se održavati u rujnu ove godine.
 

Dugogodišnji problemi

Općina Dekanovec iz godine u godinu upisuje sve veći broj djece u područnu školu,pa bi trebalo poraditi na proširenju prostora škole i omogućiti nastavu u jednoj smjeni. Mora se spomenut i župna crkva koja se,u što ranijem periodu mora početi obnavljati, jer je ona jedna od važnijih građevina Dekanovca.
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije