Čakovečke udruge u drugom krugu natječaja “Moja zajednica”

Zaklada UniCredit, Zagrebačka banka i NESsT objavili su 23. svibnja 2013. godine natječaj “Moja zajednica”  za potporu projektima vezanim uz društveno poduzetništvo kako bi se ojačali kapaciteti ovih poduzeća i udruga. Natječaj se realizira uz podršku Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Natječaj “Moja zajednica” za razvoj društvenog poduzetništva u 2013. godini otvoren je za sve zainteresirane koji žele pokrenuti ili proširiti aktivnosti društvenog poduzeća.

– Društveno poduzeće je poslovna djelatnost osnovana za rješavanje kritičnih društvenih problema na financijski održiv način. Za organizacije civilnog društva (OCD), društveno poduzeće može biti neograničen i održiv izvor prihoda jačajući dodatno njihovu misiju, izjavila je Andreja Rosandić, NESsT-ov regionalni menadžer za održivost.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava smatra da su društveni poduzetnici  ključan partner u podizanju standarda hrvatskih građana, socijalnom uključivanju i zapošljavanju skupina u nepovoljnom položaju te da će postati nezaobilazan čimbenik socio-ekonomskog razvoja Hrvatskoj.

U Zakladi UniCredit vjeruju da društveno poduzetništvo može napraviti pozitivan pomak zahvaljujući svojem velikom potencijalu da stvara društvenu vrijednost i u domeni generiranja prihoda i u domeni širenja svojeg utjecaja. Na natječaj “Moja zajednica” koji je zatvoren 26. lipnja 2013. pristiglo je 36 projektnih prijedloga udruga i malih tvrtki.

Po zatvaranju natječaja i obavljenoj dubinskoj analizi s ciljem dodatne procjene prijavitelja, stručna komisija odabrala je deset kandidata koji idu u drugi krug, odnosno sljedeći stupanj natječaja, a riječ je o sljedećim prijaviteljima: CeDePe – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Zagreb, Udruga za mlade Alfa Albona, Labin, Udruga K-Zona, Zagreb, Socijalna zadruga Pružimo ruke Bjelovar, Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatske) Koprivnica, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, Zadruga Humana Nova  Čakovec, Autonomni centar – ACT Čakovec, Udruga MI Split i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković.

Odabrani kandidati će u drugom krugu uz podršku NESsT-ovog tima i zaposlenika Zagrebačke banke prolaziti kroz proces koji se sastoji od četiri faze, a u sklopu kojih će povećavati vlastite kapacitete za razvoj i provedbu društveno poduzetničkih aktivnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije