Sportski vikend

Nogomet: Igra se prvo kolo kupa; Pripremni susreti: Trećeligaši u punom pogonu; Strongman natjecanje: U Čakovcu vuča kamiona i dizanje automobila; Streličarstvo: Turnir za Viteza grada Čakovca; Biciklizam: Halicanum trophy; Ribolov: Prva liga ovog vikenda u Međimurju.

Pred nama su ovog vikenda susreti prvog kola kupa Međimurskog nogometnog saveza. U subotu u 18:00 sati igraju u Brezju Vučetinec i Podturen te u Vratišincu Sokol i Romska vatra.

Većina susreta igra se u nedjelju, a parovi su: Parag – Borac (T) igra se u Turčišću, Jadran – Sloga (Čakovec), Omladinac (DS) – Strahoninec, Dinamo (Žiškovec) – Mura, Plavi 1975 – Čukovec 77, Donji Koncovčak – Galeb, Mladost (Dekanovec) – Dubravčan, Zasadbreg 77 – Mladost (Selnica), Borac (Donji Hrašćan) – Polet (Pribislavec), Kraljevčan 38 – ČSK, Hajduk (Brezje) – Croatia, Radnički – Hajduk (Štrukovec), Budućnost (Miklavec) – Međimurec, Eko – Draškovec, Omladinac (Mačkovec) – Sloga (Štrigova), Zebanec – Jedinstvo (Novo Selo na Dravi), Drava (Kuršanec) – Venera, Drava (D. Mihaljevec) – Graničar (Novakovec), Otok – Jedinstvo (Gornji Mihaljevec), Trnje – Omladinac (Novo Selo Rok), Dinamo (Domašinec) – Vidovčan, Bratstvo (Preseka) – Trnava, Bratstvo (Savska Ves) – Sloboda (Mihovljan) te Dubrava – Mladost (Sveta Marija).

U nedjelju 4. kolovoza na nogometnom igralištu u Palovcu igra se prijateljska međunarodna utakmica seniora zmeđu domaće ekipe NK Dinama i gostujuće ekipe NK Nafte iz slovenske Lendave. Početak utakmice je zakazan za 17:30 sati!

U ponedjeljak u 18:00 sati igraju Pobjeda Gornji Hrašćan – Bratstvo Jurovec, Torpedo Križovec – Rudar Mursko Središće i Napredak Gornji Kraljevec – Budućnost Podbrest.

Nogometni klub Centrometal obilježit će turnirom u Macincu svojih 40 godina djelovanja. Tijekom vikenda uz domaćina će na turniru nastupiti Sloboda Slakovec, Polet Sveti Martin na Muri i Nedelišće. U subotu u 16:00 sati igrat će Nedelišće i Sloboda Slakovec, a od 18:00 sati slavljenik Centrometal dočekuje Poleta iz Svetog Martina na Muri. U nedjelju će se u 16:00 sati igratu utakmica za treće mjesto, a finale turnira počet će u 18:00 sati.

Međimurje u subotu u 17:30 sati ugošćuje ZTE Zalaegerszeg. Graničar u Kotoribi u subotu dočekuje Legrad, a u nedjelju Šenkovec.

Nogometni klub Budućnost iz Miklavca osnovan je 1968. godine i ovog će vikenda obilježiti svojih 45 godina djelovanja. Program kreće u subotu u 7:00 sati budnicom, početak proslave je u 15:00 sati, a od 17:00 sati odigrat će se utakmica između slavljenika i Plavih iz Peklenice. U nedjelju od 14:00 sati kreću Selske igre između udruga iz Miklavca i Ferketinca, a nakon toga slijedi kup utakmica između Budućnosti i Međimurca iz Dunjkovca – Pretetica. Glazbena podrška ovim događanjima bit će Skandal bend uz veliku zabavu pod šatorom, a naći će se tu i vol na ražnju.

U Čakovcu će se u subotu održati u 16:00 sati na Trgu Eugena Kvaternika strongman natjecanje. Natjecanje je poprimilo međunarodni karakter jer će doći najjači ljudi iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Ivan Međimurec i Nino Toplek predstavljat će Hrvatsku na tom zanimljivom i atraktivnom natjecanju. Natjecatelji će odmjeriti snage u 5 disciplina: vuča kamiona, dizanje auta, nošenje 350 kg na leđima, držanje lanaca i dizanje balvana. Ovo je prvo takvo natjecanje koje će se održati u našim krajevima, a takva su natjecanja izuzetno popularna u svijetu i privlače mnogobrojne posjetitelje.

Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec u nedjelju organizira turnir za Viteza grada Čakovca kod dvorca Zrinskih. Ovim turnirom slave 20 godina rada kluba i pozivaju sve streličare i ljubitelje ovog sporta da uveličaju njihovu svečanost. Otvorenje turnira je u 9:45, a početak u 10:00 sati. Oko 14:00 bit će raspucavanje na jabuku za Viteza. Za Viteza grada Čakovca raspucavaju četiri najbolja rezultata u svakom stilu apsolutno od kadeta do veterana, a za malog Viteza raspucavaju po četiri najbolja rezultata u svakom stilu apsolutno – djeca do 12 i do 14 godina.

Od subote do ponedjeljka održat će se tri izuzetno zanimljiva biciklistička dana. Pred nama je najveća sportska biciklistička manifestaciju u regiji, pod nazivom Halicanum trophy 2013, koja će se održati u Toplicama Sveti Martin, u organizaciji Biciklističkog Mure Avanture, Sveti Martin na Muri. Danas na brdsko biciklističkoj stazi u Toplicama Sveti Martin, organiziraju utrku Nacionalnog prvenstva Halicanum XC Eliminator. Po prvi puta u Hrvatskoj će se u ovoj disciplini dobiti Državni prvak. Sutra organiziraju međunarodnu kup utrku Halicanum Trophy 2013 koja se osim bodovanja za državni kup boduje se za olimpijski ciklus i kup međunarodne biciklističke federacije. U ponedjeljak će se održati Halicanum maraton za rekreativce.

Peto i šesto kolo prve ribolovne lige HŠRS-a održat će se 3. i 4. kolovoza, s početkom u 10:00, na kanalu HE Dubrava kod Svete Marije. Domaćini natjecanja ŠRD Glavatica Prelog i ŠRD Klen Sveta Marija pozivaju ljubitelje sportskog ribolova i prirode da dođu vidjeti najbolje ribiče Hrvatske i bodriti svoje natjecatelje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije