Poraz Ivane Lisjak u finalu Yakime

U finalu ITF turnira Yakima vrijednog 50 000 USD sastale su se Čakovčanka Ivana Lisjak i Amerikanka Nicole Gibbs. Ivana je poražena u dva seta 6:1, 6:4.

Prva dva servisa osvojile su igračice bez problema. Nakon toga crni niz Ivane – ni na svoj servis ni na servis protivnice nije osvojila ni jedan poen i Amerikanka je povela 3:1. Lisjak je izgubila i svoj slijedeći servis. Nakon prednosti 40:30 napravila je dvostruku grešku, Gibbs je uzela iduća dva poena i povela 4:1 s dva breaka prednosti. Ivana je puno griješila što je Amerikanka koristila.

Gibbs i svoj idući servis dobiva bez izgubljenog poena i nakon petnaestak minuta igre Ivana već gubi 5:1. Na žalost Čakovčanka je nastavila s lošim servisima, Gibbs ju je još jednom uzela servis i brzopotezno došla do prvog seta 6:1.

U drugom setu Amerikanka je povela svojim servisom 1:0, a za razliku od prvog seta Ivana sigurno uzima svoj servis za 1:1 i radi break za prednost 2:1. Na idućem servisu opet muke po Lisjak i kod 40:40 Gibbs osvaja sva poena za poravnanje na 2:2, a nakon toga dolazi i do svog servisa za 3:2.

Na žalost Lisjak posustaje i na njen servis Gibbs ima tri break lopte i dolazi do prednosti 4:2, a nakon toga osvaja i svoj servis za veliku prednost 5:2 i samo jedan gem do meča. Ivana dobiva svoj servis i smanjuje na 5:3, dok Amerikanka servira nakon toga za meč. Ivana pokazuje karakter, radi break i smanjuje na 5:4 te servira za poravnanje u drugom setu. Iako je Ivana dobro krenula u gem Gibbs je ipak došla do breaka i drugog seta 6:4 za konačnu pobjedu.

Unatoč porazu u finalu Ivana Lisjak je bila zadovoljna nakon turnira

Ivana je nakon susreta na svečanosti čestitla Gibbs na pobjedi, istaknula je da je umorna, ali i sretna s finalom i povratkom te da je uživala i igri. Ivana je osvojila na ovom turniru 4 000 USD, a pobjednica 7 600 USD.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije