OV Općine Strahoninec održalo drugu sjednicu: Aktualne visine naknada

Općinsko vijeće Općine Strahoninec održalo je svoju 2. sjednicu. Uz točke o imenovanju vijećnika u nekoliko Općinskih odbora i prisezi novog načelnika i njegovog zamjenika, na dnevnom se redu našla i točka o Odluci visine naknade općinskim čelnicima u narednom razdoblju.

U prvobitnom prijedlogu Odluke, visina naknade za načelnika Franju Lehkeca bila je 3.500 kuna, za njegovog zamjenika Josipa Šipeka 2.500 i za predsjednicu OV, Sanju Krištofić 1.500 kuna. No, na prijedlog kluba zastupnika SDP-a, Općinsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku da od 1. siječnja 2014. naknada za predsjednicu vijeća bude u iznosu od osamsto kuna, dok pak je uz devet glasova za i dva protiv, donesena odluka da naknada za rad načelnika Lehkeca od 1. kolovoza bude 1.500 kuna, a njegovom zamjeniku Šipeku 1000 kuna.

Izabrani su i predsjednici pojedinih Općinskih odbora. Tako će predsjednik Odbora za Statut i Poslovnik Općinskog vijeća biti Cvetan Kovač, Jasminka Poljanec i Rajko Lukman članovi. Predsjednica odbora za Proračun i financije je ­­­­­­­­­­­ Sanja Krištofić, a Darinka Tompoš i Dean Drabić članovi. Nada Janžek je predložena ispred Općinskog vijeća za suca porotnika u Županijskom sudu u Varaždinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije