U komociji svog doma dobivamo poruke “Dobrodošli u Mađarsku”

– Bilo je kao u Kotoribi 1862.,kada su Mađari uz pomoć Kotoripčana protjerali vojsku bana Josipa Jelačića. Danas Mađari sa svojim zastavama ulaze u Hrvatsku, a Međimurci im plješću. Umjesto da mi koračamo u Europsku uniju, Mađari su ušli u Međimurje – osvrt je čitatelja portala eMedjimurje.hr koji smo dobili na dan spuštanja granice u Goričanu i ulasku Hrvatske u Europsku uniju, pri svečanom obilježavanju ulaska naše zemlje u zajednicu uljuđenih zemalja Starog kontinenta.
 

Barem ovaj put mađarske zastave nije digao Hedervary. Ali nisu ni digli zastave Europske unije i njima ušli u Hrvatsku, konstatira čitatelj.
 

Ovih dana diljem Međimurja, mnogi koji su na T-mobile mreži, dobili su automatizmom sms poruke “Dobro došli u Mađarsku”, kao da su prešli granicu naše zemlje, a da te poruke ranije nisu nikad na svoje mobilne telefone dobili. Barem ne na terasi svoje kuće u ljetnom odmoru od radnog dana.
 

Ono što smeta čitatelju je komocija koju uživa u svome domu u Hrvatskoj i pri tome dobiva sms poruku “Dobro došli u Mađarsku”.

– Imam službeni mobitel i kad sam dobio poruku automatizmom sam u roamingu. Mađari su pojačali signal našim ulaskom u EU, a mi svi da se opravdavamo šefovima što smo radili u Mađarskoj, a u biti smo bili u to vrijeme poslovno na putu po Međimurju.

Za informaciju, ukoliko nam već nameću toliko susjednu Mađarsku, da barem znadete cijene u mobilnoj mreži:

“Dobrodosli u Madjarsku. Cijene usluga u zemlji ako nemate roaming opciju su: odlazni pozivi prema bilo kojoj zemlji u svijetu 2,27kn/min; dolazni pozivi 0,66kn/min; SMS poruka 0,75 kn, MMS poruka 4,26kn; Internet usluga 4,26kn/1 MB. Usluga govorne poste trenutno nije dostupna u inozemstvu. Sretan put.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije