Sven Todorović i Gabrijel Stojanović na EYOF-u

Olimpijski festival europske mladeži (European Youth Olympic Festival -EYOF) jedinstvena je multisportska priredba mladih sportaša (u dobi od 13 do 18 godina) u organizaciji Europskih olimpijskih odbora a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Prvi EYOF održan je 1991. godine u Bruxelesu, a sudjelovala je 31 nacionalna olimpijska reprezentacija mladih sportaša.

XII. Olimpijski festival europske mladeži održat će se u Utrechtu (Nizozemska) od 14. do 19. srpnja 2013. Nakon što su na Državnom prvenstvu za mlađe juniore u Čakovcu potvrdili norme za ovo natjecanje, Sven Todorović (na naslovnoj fotografiji) iz AK Međimurje i Gabrijel Stojanović iz AK Nedelišće bit će među 8 atletičara koji će uz još 44 sportaša predstavljati Hrvatsku u Utrechtu. Sven će po drugi puta, nakon petoboja nacija u Rijeci prošle godine, nositi hrvatski dres i pokušati ostvariti što bolji plasman u bacanju diska dok će svoj prvi nastup u reprezentaciji imati Gabrijel u utrci na 400 metara.

Program natjecanja održat će se u sportovima; atletika, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, odbojka, plivanje, rukomet, tenis. Ceremonija otvaranja održati će se 14. 07. na stadionu Galgenwaard u Utrechtu uz poštivanje olimpijske ceremonije otvaranja kao što je mimohod sportaša, podizanje olimpijske zastave i paljenje olimpijske vatre koja je krenula iz Olimpije 30. svibnja.

Gabrijel Stojanović, AK Nedelišće

Činjenica da je direktor ovogodišnjeg EYOF-a Pieter  van den Hoogenband (3 zlatne olimpijske medalje u plivanju) i da će igre otvoriti njegovo veličanstvo Willem-Alexander, kralj Nizozemske i Jacques Rogge, dovoljno govori o značaju ovog natjecanja.

Kao i na “pravim” Olimpijskim igrama, natjecatelji će, njih 2.300, biti smješteni u Olimpijskom selu i tako će moći osjetiti atmosferu pravih Olimpijskih igara u druženju s mladim sportašima iz cijele Europe. Bez obzira što su to “samo” sportaši između 13 i 18 godina Hrvatski olimpijski odbor, koji organizira odlazak u Nizozemsku, i njih tretira kao i sve naše olimpijce. Polazak je predviđen u subotu 13. srpnja iz zračne luke Pleso u 8.30 sati. Budući da većina sportaša nije iz Zagreba za njih je u petak 12. srpnja organiziran prijevoz do Zagreba i noćenje. Tako će naš dvojac, zajedno s trenerima Brankom Todorovićem i Željkom Jagecom, koji su od strane Atletskog saveza postavljeni za trenere atletske reprezentacije, u petak u popodnevnim satima krenuti na ovo, nadajmo se uspješno natjecanje. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije