U drugom požaru štaglja u Držimurcu šteta više desetaka tisuća kuna

U samo dva dana dva velika požara u Držimurcu u kojima su u potpunosti izgorjela dva štaglja. U subotu 6. srpnja oko 17,30 sati u Držimurcu je izbio požar na štaglju vlasništvo 72-godišnjakinje, a u ponedjeljak oko 5 sata ujutro izgorio je još jedan, na istoj strani ulice.

U prvom požaru je štagalj u cijelosti izgorio, zajedno sa traktorskom prikolicom, kombajnom za krumpir, elevatorom za kukuruz, utovarivačem stajskog gnoja, drvenom građom i sijenom koji su se u njemu nalazili, a vatra je zahvatila i susjedni štagalj vlasništvo 47-godišnjakinje na kojem su nagorjele daske.

U drugom požaru koji se desio u ponedjeljak 8. srpnja oko 5 sati također u Držimurcu na drvenom štaglju koji je vlasništvo 62-godišnjakinje izbio je požar u kojem je štagalj također u potpunosti izgorio. Oba požara ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i članovi DVD-a Držimurec.

Iz Policijske uprave međimurske javljaju nam kako je inspektor za zaštitu od požara kao uzrok isključio je tehnički kvar ili prirodnu pojavu, dok nije mogao isključiti neku ljudsku radnju.

Neslužbeno smo saznali kako su isti dan u policijsku postaju priveli osumnjičenika za taj požar koji je kako smo čuli od mještana na licu mjesta, nastao namjernim poljevanjem benzinom i paljenjem. Za sada se ova dva požara ne povezuju.

Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije