Utvrđen popis klubova i kalendar nove sezone 3. HNL Sjever

U najnovijem glasilu HNS-ovog središta Sjever objavljeno je mnogo nepoznanica uoči nadolazeće, ali i sljedeće sezone. Nakon što su odrađene kvalifikacije za 3. HNL – Sjever bilo je jasno da su pravo nastupa u novoj sezoni izborili Rudar iz Murskog Središća, Bratstvo iz Kunovca te Papuk iz Orahovice.

No, kako su dva potonja kluba ipak odlučila odustati, ta dva mjesta pripala su Slatini i Čakovcu, iz čega se da zaključiti da su Križevci jedini klub koji je ispao iz lige nakon prošle sezone. Klubovi koji će se natjecati u ligi u sezoni 2013./2014. su: Bjelovar, Croatia (Grabrovnica), Čakovec, Graničar (Kotoriba), Ivančica (Ivanec), Koprivnica, Međimurje (Čakovec), Mladost (Prelog), Mladost (Ždralovi), Nedelišće, Podravac (Virje), Podravina (Ludbreg), Rudar (Mursko Središće), Slatina i Virovitica. Odlučeno je da će se utakmice 1. kola odigrati 17. i 18. kolovoza s početkom u 17:30 sati, jesenska polusezona završava 15. kolom koje je na rasporedu 22. i 23. studenog, dok će se posljednje kolo odigrati 31. svibnja 2014. godine.

Sustav natjecanja za sezonu 2014./2015. još nije službeno potvrđen, jer se Izvršni odbor HNS-a tek treba sastati, no vrlo je vjerojatno da će to izgledati ovako: 1. HNL sastojat će se od deset klubova koji će igrati četverokružno, bit će samo jedna 2. HNL od dvanaest klubova po trokružnom sustavu te 3. HNL koja će se sastojati od tri skupine sa po šesnaest klubova. Skupine se formiraju na području središta HNS-a na način da županijski savezi s područja središta Rijeka i Zagreb čine skupinu Zapad, središte Osijek i Sjever čine skupinu Istok, dok središte Split čini skupinu Jug. Ono što se također zna jest to da će u skupine 3. HNL biti uključene i juniorske momčadi klubova 1. HNL, što bi za nas značilo da će se, ukoliko ove sezone ne ispadnu, natjecati i juniori Slaven Belupa i Osijeka. Prvaci svih liga izravno ulaze u 2. HNL, naravno ako zadovolje uvjete i imaju licencu za to natjecanje.

Klubovi koji se žele natjecati u 3. HNL u nogometnoj sezoni 2014./2015. trebaju svoje sudjelovanje prijaviti najkasnije do 31.svibnja 2014. godine. Klub da bi mogao biti uvršten u natjecanje u 3. HNL – Sjever mora u potpunosti ispunjavati Odluke Izvršnog odbora HNS-a o uvjetima i kriterijima od 2009. godine.

Klubovi koji mjesec dana (17. srpnja 2013.) prije početka natjecanja u natjecateljskoj godini 2013./2014. ne podmiri financijske obaveze prema službenim osobama i Središtu, iz natjecateljske sezone 2012./2013. biti će suspendirani, piše nk-nedelisce.blog.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije