Kazališni amateri Nedelišća osvojili dvije nagrade

Članovi Kazališne družine KUU “Seljačka sloga” iz Nedelišća nastupili su na osmom Međunarodnom festivalu kazališnih amatera u Laktašima u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kako ih je selektor festivala nakon selekcije od 29 predstava uvrstio u glavni natjecateljski program ovogodišnjeg Festivala u kojem se našlo devet predstava, zadovoljstvu ovih kazališnih entuzijasta nije bilo kraja.

U Laktašima su se predstavili s predstavom “Iza kulisa” Michaela Frayna koju su izveli na ovogodišnjem KAM-u u Prelogu. Nakon izvedebe predstave tročlani žiri imao je samo pohvale za fantastično napravljenu i odigranu predstavu koja pomiće granice amatertizma po njihovom mišljenju. Nakon završenog službenog programa pohvale žirija kapitalizirane su i kroz nagrade Festivala.

Matko Buvač dobio je jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada za dvostruku ulogu Mayka i Rodžera gdje je po mišljenju žirija uspješno savlаdаo kompleksаn glumаčki zаdаtаk i nаprаvio jаsnu distinkciju između likovа koje glumi u predstаvi. Nаgrаdu zа režiju dobio je Dejаn Buvаč, zbog veomа složenog i preciznog mizаnscenа, poštivаnjа žаnrovske odrednice predstаve, te zbog toga što cijelo vrijeme drži kontrolu nаd mnogobrojnim glumаčkim аnsаmblom i nudi redateljskа riješenjа kojа pokаzuju osobu kojа voli i poznаje kazalište.

Ovo je veliki uspjeh nedelišćanskih kazališnih amatera koji su započeli s radom prije 5 godina i to na predstavi Ženidba, koja je također polučila dosta nagrada. U uspjehu svojih kazalištaraca mogao je uživati i načelnik općine Nedelišće Darko Dania koji je zajedno sa suprugom bio u Laktašima i na taj način dao podršku njihovom velikom trudu i naravno promociji općine Nedelišće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije