Kružno putovanje vlakom i izložba “Europa je tu kraj nas”

U veliku proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja uključit će se Fotoklub Varaždin, Županija varaždinska, Udruga Sunce iz Ludbrega i Hrvatske željeznice koji će tog dana organizirati kružno putovanje vlakom na relaciji Varaždin (polazak vlaka u 14,43 sati) –  Jalžabet (dolazak vlaka u 14,53 sati) – Ludbreg (dolazak vlaka u 15,10 sati) – Rasinja (dolazak vlaka u 15,51 sati) – Koprivnica (dolazak vlaka u 16,15 sati) – Gyekenyes (dolazak vlaka u 16,48 sati) –  Kotoriba (dolazak vlaka u 18,02 sati).

To će putovanje biti dio međunarodnog fotografskog programa pod nazivom Zajednički motivi kojeg Fotoklub Varaždin već tri godine provodi zajednički s Hrvatskom manjinskom samoupravom iz Murakeresztura (Mađarska), te fotografima partnerima iz Udruge Ludbreško Sunce, Osnovne škole iz Legrada, Udruge mladih iz Rasinje i Drava dokumentacijskog centra iz Koprivnice.

Navedena trasa pruge kružno omeđuje prostor na kojem se izvodi međunarodni fotografski program kojem su ove godine, u povodu ulaska Hrvatske u EU dali naziv “Europa je tu kraj nas”. Zadovoljstvo putovanja vlakom i zaustavljanjima u kolodvorima, izvoditelji programa   odlučili su posvetiti  onima koji su u samom središtu europske ideje i bez kojih ona ne bi bila moguća – svojim građanima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije