Uspjeh Ivana Međimurca na jakom natjecanju u Bjelovaru

Proteklog vikenda održano je održalo natjecanje IHGF HIGHLAND GAMES STRENGTH CHALLENGE 2013 u Bjelovaru. Natjecanje je bilo na svjetskoj razini na koje su doputovali gosti iz Nizozemske, Australije, Novog Zelanda…

Glavni organizatori natjecanja bili su Scitec Nutrition Hrvatska i fitness centar Iron man iz Bjelovara . U natjecanje je uloženo jako puno novaca jer svim tim ljudima trebalo je osigurati smještaj, hranu i put. Ovo je bilo najjače natjecanje do sada na ovim područjima. “IHGF HIGHLAND GAMES STRENGTH CHALLENGE 2013” možemo još nazvat kao drevne Škotske igre, tako su nekad ljudi u srednjem vijeku odmjeravali snagu, tradicionalna odjeća je Škotski kilt.

Te igre su jako popularne u svijetu, ali najviše u Škotskoj gdje sam Kralj i Kraljica Velike Britanije posjećuju ovakve igre. U ovom sportu natjecatelji odmjeravaju snagu u bacanjima raznih predmeta (čekića, kugle, girja… ), podizanjima balvana, nošenje kugli itd. Ovaj sport je fascinantan zbog toga jer nije potrebna samo snaga nego i eksplozivnost i izdržljivost. Natjecanje je trajalo dva dana i u ta dana odrađeno je devet disciplina.

Igre koje nas vraćaju u srednji vijek

Na natjecanju je bio i naš predstavnik Ivan Međimurec koji nam je rekao: “Meni je ovo bilo prvo takvo natjecanje i moram napomenut da sam se pripremao za strongman natjecanja, a ne za ovakav tip natjecanja gdje ima jako puno bacanja. Na tom natjecanju smo nastupili dva Hrvata, svaka zemlja koja je organizator po pravilu ima dva natjecatelja. Pošto ja nikad nisam radio takav tip treninga i natjecanja bio sam jako presretan kad sam osvojio 5. mjesto od 10 natjecatelja, od kojih su svi bili neki svjetski ili europski prvaci.

Deset natjecatelja među kojima je i naš Ivan Međimurec

Također moram napomenut da mi je za samo par bodova promaknulo treće mjesto. Ali bit ću zadovoljan i s 5. mjestom jer sam ušao u povijest kao prvi Hrvat koji je postigao taj plasman na tako jakom natjecanju. Moj kolega Vilijam Ded je bio 8. Zajedno smo branili boje Hrvatske. Moram pohvaliti svoju ženu koja je zajedno sa mnom ušla u taj sport i pomaže mi oko treninga i savjeta kad ja nisam dovoljno koncentriran ta pomoć mi jako puno znači jer kad mi psiha padne ona mi ju podigne.

Zahvaljujem sponzorima koji su mi jako pomogli: Scitec nutrition Hrvatska, Prodajni centar Bat d.o.o., Bojan graditeljstvo d.o.o., Međimurje metali d.o.o., Euroherc d.d., Pelud.net i List Međimurje.”

Ivan Medimurec – Hammer toss


Ivan Medimurec – Weight for distance


Ivan Medimurec – Weight for height 4,40 m / 25 kg

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije