Gimnastičko natjecanje za kraj sezone

U prepunoj gimnastičkoj dvorani Nacionalnog – gimnastičkog centra Aton u Nedelišću 16. lipnja održano je natjecanje u sportskoj gimnastici. Organizator i domaćin natjecanju, koje je okupilo 170 djece, bio je Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan.

Sudjelovali su mališani iz dječjeg vrtića – njih 112 i 58 osnovaca uzrasta od 1. do 8. razreda. Predškolci su odmjerili vještine u sedam, a školarci u devet disciplina. Nadmetanje za djecu iz vrtića sastojalo se od sprinta na 20 metara, naskoka na povišenje, skoka u dalj s mjesta, uznosa grčenih, mosta, koluta naprijed, pretklona raznožnog i špage te prehodavanja grede.

Poredak u konkurenciji djevojčica 2009. godišta je slijedeći: Tena Župančić (1. mjesto), Karla Habunek (2. mjesto), Paulina Magdalenić (3. mjesto).

Djevojčice 2008. godište ostvarile su slijedeći poredak: Zala Angel (1. mjesto), Ana Paola Murk (2. mjesto), Tara Marciuš (3. mjesto).

Poredak u konkurenciji djevojčica 2007.godišta je slijedeći: Meri Furdi (1. mjesto), Tena Kacun (2. mjesto), Laura Filipić (3. mjesto).

Djevojčice 2006. godište pa do polaska u školu: Nina Vugrinec (1. mjesto), Asja Mujezinović (2. mjesto), Leona Radek (3. mjesto).

Posebna kategorija su bila djeca predškolske dobi koja su u selekciji. Poredak kod njih je: Linda Lepir (1. mjesto), Dora Barbić (2. mjesto), Mirta Sabo i Vili Lukovnjak (dijele 3. mjesto).

Dječaci 2009. godište ostvarili su slijedeće rezultate: Adriano Debelec (1. mjesto), Bruno Buvač (2. mjesto) te Rino Šteinglin ( 3. mjesto).

Dječaci 2008.godište imaju slijedeći poredak: Marin Kovač (1. mjesto), Filip Sinković (2. mjesto) i Erik Trajbar (3. mjesto).

Dječaci 2007. godište ostvarili su slijedeći poredak: Dominik Vidović (1. mjesto), Roko Knežević (2. mjesto), Lovro Jurgec (3. mjesto).

Poredak u konkurenciji dječaka 2006. godište pa do polaska u školu je slijedeći: Fran Medlobi (1. mjesto), Vito Vukoja (2. mjesto), Izak Bel (3. mjesto).

Aton u kojemu vježbaju marljivi mališani

Poredak osnovnoškolaca

Osnovci su se mjerili u sprintu na 20 metara, penjanju na uže, naskoku na povišenje, izdržaju, skoku u dalj s mjesta, uznosima, mostu, pretklonu, skokovima na trampoline, špagi, kolutu naprijed i nazad, te zvijezdi.

Djevojčice koje polaze 1. razred osnovne škole ostvarile su slijedeći poredak: Ana Kocijan (1. mjesto), Sara Barić (2. mjesto) i Emily Bister (3. mjesto).

Djevojčice 2. razred: Dea Dominić (1. mjesto), Azra Jelenić (2. mjesto) te Elena Dodlek (3. mjesto).

Djevojčice u konkurenciji 3. razreda: Ines Lesjak (1. mjesto), Anja Šmitran (2. mjesto), Ana Novinščak (3. mjesto).

Djevojčice 4. razred: Ena Gavez (1. mjesto), Laura Kronast (2. mjesto) te Sara Dovečer (3. mjesto).

Djevojčice od 5. od 8. razreda: Samanta Mijić (1.), Eva Jalušić (2.) i Ema Čemerika (3.).

Dječaci koje polaze 1. razred osnovne škole ostvarili su slijedeći poredak: Vito Novak (1. mjesto), Jakov Novinščak (2. mjesto) i Martin Debelec (3. mjesto).

Dječaci polaznici 2. razreda: Mateo Flinčec (1.), Borna Čuček (2.) i Filip Plaftak (3.).

Dječaci polaznici 3. razreda: Filip Novak (1.), Jan Sinković (2.) i Goran Mihalković (3.).

Dječaci 4. razreda: Goran Ladić i Josip Dolenec (dijele 1.mjesto).

Dječaci od 5. od 8. razreda: Josip Živčec (1. mjesto bez konkurencije).

Što kažu o natjecanju?

– Marljivo sam vježbao cijele godine i konačno osvojio zlatnu medalju- rekao nam je Dominik Vidović, 6 godina.

– Sin Bruno nam se natjecao danas pa sam ga s bakom došao bodriti. Univerzalna sportska igraonica koju polazi u Atonu nije samo prilika za razvijanje motorike već i socijalizaciju, ali i selekciju u različite sportove. Kako sam pobornik sporta te kineziolog, mogu potvrditi da je ovo odlična baza za Brunov sportski razvoj – ističe Nebojša Buvač.

– Vrlo sam zadovoljna odazivom djece koja su se cijelu sezonu izuzetno trudila i napredovala. To su ovom zgodom mogli vidjeti roditelji, ali i mi koji smo pratili njihovu izvedbu danas – kaže Tanja Mesarić, voditeljica Univerzalne sportske igraonice i škole.

Kraj sezone

Dana 16. lipnja u NGC Atonu u Nedelišću održala se i završna podjela plaketa i diploma za članove GK Marijan Zadravec Macan, a koji su sudjelovali na završnom natjecanju. Od trogodišnjaka  pa sve do osnovnoškolaca. Za sve ostale članove (oko 100 njih) podjela se izvršila u terminima treninga.

Gimnastički klub provodi razne programe za djecu. Od sportske gimnastike do univerzalne sportske igraonice i škole koja ima 5 nivoa. Posebnu plaketu dobili su polaznici 5 nivoa Sara Dovečer, Josip Dolenec i Goran Ladić koji su uspješno položili “malu sportsku maturu” s 48 elemenata iz različitih sportova.

Kao pravi “mali maturanti”, obučeni u halju i togu primili su plaketu s titulom “mali sportaš” te svoj sportski put nastavljaju u daljnjoj specijalizaciji sporta prema provedenim testiranjima u kojima su pokazali najviše znanja i talenta. Ovom svečanošću zaključuje se sezona 2012/13 te slijedi stanka za sve članove kluba sve do početka sljedeće nastavne godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije