Vladimir Ivković: Jednakomjerno ćemo i dalje razvijati sva općinska naselja

Pred nama je drugi krug lokalnih izbora koji će se održati 2. lipnja. Birači će ponovno na birališta gdje će moći glasovati za jednog od dva kandidata koji su dobili najviše glasova u prvom krugu koji je održan 19. svibnja.

U Općini Donji Kraljevec te su nedjelje HDZ-ovi kandidati Vladimir Ivković za načelnika i Zlatko Horvat, kandidat za njegovog zamjenika dobili najviše glasova – 36,06 posto. Rezultatom su zadovoljni s obzirom da znamo da je u toj općini bilo istaknuto čak šest kandidatura. Pitali smo kandidata za načelnika Vladimira Ivkovića koji su to aduti s kojima mogu računati na pobjedu u drugom krugu.

U utorak su Ivković i njegov zamjenik Zlatko Horvat održali dva radna sastanka. Jedan tijekom posjeta gospodarstvu općine Donji Kraljevec u Svetome Jurju u Trnju gdje su dobili potvrdu potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića za financiranje jednog, za, kako ističu, Općinu Donji Kraljevec značajnog projekta. Radi se o uređenju groblja i okolnog spomen parka vrijednog pola milijuna kuna. Drugi je održan sa saborskim zastupnikom i članom vodstva HDZ-a Gordanom Jandrokovićem o zatvaranju financijskih konstrukcija za projekte Općine Donji Kraljevec novcem Europske unije, o čemu smo pisali ranije.

 
eMedjimurje.hr: Što bi to trebalo odlučiti da birači daju svoj glas Vama?

– Mi smo zacrtali svoje ciljeve za naredne četiri godine koji su jasni i ostvarivi. Želimo da sva naselja Općine Donji Kraljevec imaju jednak razvoj. U mandatu koji je na kraju puno se napravilo. Dosadašnji načelnik Zlatko Horvat je odradio svoj mandat putem kojeg su vidljivi rezultati. To je garancija da se takav kontinuitet uz naš tim nastavi.

eMedjimurje.hr: U svom programu ističite brigu za najmlađe koji su budućnost svake sredine

– To nam svakako mora biti prioritet. Želimo roditeljima pomagati s većom naknadom za rođenje djeteta, u planu nam je povećanje pomoći za dječje vrtiće, sufinanciranje prijevoza učenika i studiranja svih studenata te potreba svih socijalno ugroženih. Moramo više novaca usmjeriti na rad društava i udruga jer one su pokretač kulturnog, sportskog i društvenog života mjesta. Tu svakako moram spomenuti da ćemo pokrenuti program gospodarenja zapuštenih dvorišta i subvencionirati izgradnju kuća u tim dvorištima. Jer što će nam razvijenost ako mladima to ne omogućimo i pustimo da odu. To si ne smijemo dozvoliti. Isto tako u svim naseljima uredit ćemo dječja igrališta i onda ih održavati. Za odlične učenike uvest ćemo nagradu za najboljeg učenika i studenta.

eMedjimurje.hr: Što je gospodarskim i ostalim projektima?

– Privest ćemo svrsi gospodarske zone u Palinovcu i Hodošanu te motivirati privatne vlasnike zemljišta za dolazak ulagača u gospodarsku zonu Donji Kraljevec. Garantiram dolazak i izgradnju pet novih pogona. Poslodavce koji isplaćuju najveće plaće nagradit ćemo općinskim priznanjem. U planu imamo da se krovovi zgrada koriste za proizvodnju električne energije, a novac od prodaje struje usmjerit ćemo izravno u obnovu i izgradnju novih dječjih igrališta. Općina treba biti servis građanima. Tako ćemo mještanima pomagati oko legalizacije objekata te gruntovnih i katastarskih poslova. Treba istaknuti i sustav navodnjavanja poljoprivrednih površina gdje želimo stvoriti uvjete za isplativo korištenje poljoprivrednog zemljišta, po veličini posjeda i vrsti subvencija za poljoprivredne kulture. Obale uz potoke želimo urediti i pretvoriti ih u šetnice i trim staze.

eMedjimurje.hr: Ukoliko osvojite vlast, što ćete prvo učiniti i za što ćete se boriti?

– Izgradit ćemo pješačko biciklističku stazu u Palinovcu, trim stazu u Hodošanu, Vatrogasno spremište u Donjem Pustakovcu, asfaltirati igralište u Donjem Hrašćanu, urediti groblje i okolni park u Svetom Jurju u Trnju i u Donjem Kraljevcu otvoriti 60 novih gradilišta. To nam je jasan cilj koji ćemo ostvariti. Borit ćemo se da obvezu za gradnju kanalizacije preuzme država, da država, koja je ukinula plaćanje naknade za kanalizaciju vrati mještanima novac koji su platili za priključenje i da sredstva Općine uložena u državnu cestu u Hodošanu – država vrati za potrebe tog naselja.

eMedjimurje.hr: Kako ćete sve to financirati?

– Iz općinskog, županijskog i državnog proračuna, državnih poduzeća, ali najviše iz EU fondova koristeći znanje i iskustvo dugogodišnjih suradnika koji su izabrani u Parlament EU.

eMedjimurje.hr: Kakva su očekivanja 2. lipnja?

– Naš program razvoja svih naselja Općine Donji Kraljevec je realan i ostvariv. Nisu to samo obećanja. Mi smo svjesni da ukoliko nam birači ukažu to povjerenje, to moramo provoditi. Nadam se da će takvu viziju razvoja prepoznati birači u Općini Donji Kraljevec, izaći na izbore i svoj glas dati nama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije