U Donjem Mihaljevcu održana Mala škola ribolova

U subotu 18. svibnja ŠRD “Drava” iz Donjeg Mihaljevca bila je domaćin Male škole ribolova. U školi, a kasnije i takmičenju u lovu ribe udicom na plovak sudjelovali su kadeti i kadetkinje ribolovnih društava “Drava” Donji Mihaljevec, “Klen” Sveta Marija i “Smuđ” Draškovec. Sve prisutne pozdravio je novi predsjednik ŠRD “Drave” Ivica Bartolić.

Predavanje kadetima i kadetkinjama o pravilima ribolova, kao i pravilima natjecanja održao je Dragutin Kedmenec (višegodišnji natjecatelj i sudac), dok je praktični dio o pripremi ribolovnog pribora i primame održao Dragutin Peter (predsjednik ŠRD “Klen”). Maloj školi ribolova prisustvovala su 33 kadeta i kadetkinja, što je dokaz da sve više mladih ljudi voli ovaj hobi odnosno sport, a samim time i prirodu.

Na natjecanju na šoderici “Ciglana” u kategoriji kadeta i kadetkinja koji su registrirani kao takmičari prvo mjesto osvojio je Erwin Škoda (2262 grama), drugo mjesto pripalo je Draženu Slavičeku (1242 grama), a treće mjesto Marijanu Mutaku (1016 grama), svi iz ŠRD-a “Klen”, dok je u kategoriji kadeta i kadetkinja amatera prvo mjesto osvojio Borna Bartolić (1200 grama) iz ŠRD “Drave”, drugi je bio Damjan Pavlic (760 grama) iz ŠRD “Klen”, a treći Filip Tota (748grama) iz ŠRD “Smuđ”.

Svi natjecatelji dobili su prigodne nagrade (ribolovni pribor), a pobjednici i medalje. Ova mala škola ribolova znak je dobre suradnje triju susjednih ribolovnih društava koja će sa ovolikim brojem mladih ribolovaca zasigurno u budućnosti imati dobre natjecatelje i savjesne ribolovce.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije