Sreća nam se nije osmjehnula

(Dojmovi atletičara Tehničke škole Čakovec s državnog natjecanja)

U organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza, u Poreču je od 1. do 3. svibnja održano državno prvenstvo u raznim sportovima. Ove smo se godine i mi plasirali na tu državnu razinu te pokazali da smo jedna od najboljih ekipa u državi.

Naša atletska ekipa pod nazivom ŠŠK “TIOŠ” ove je godine s lakoćom došla do državnog prvenstva na kojem smo se borili za ulazak na svjetsko prvenstvo koje će se održati u Češkoj tijekom ljetnih mjeseci. Borili smo se hrabro do samog kraja, no, ipak nas na kraju sreća nije poslužila. S nama su išle i 3 ekipe iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec – muška košarkaška i ženske rukometna i badmintonska. Do Poreča nam je trebalo 6 sati, a dosadu smo ubijali kartanjem, pjesmama i, naravno, još većom dosadom… Dan kasnije dolazi natjecanje. Pošto je natjecanje bilo popodne, imali smo cijelo jutro za odmor i pripreme.

Prve discipline bile su 100m i skok u vis. Zbog krivo napisanog imena na startnim listama, Emanuel Varga dolazi vrlo ljut na start, ali odličnom trkom – s novim osobnim rekordom od 11,44 sekunde, zauzima odlično 3. mjesto. Benjamin Ignjić bio je slabije sreće već na zagrijavanju, kad mu se odlijepio zadnji dio njegove sprinterice te je istu morao posuđivati. Istrčao je solidnih 11,98 sekundi i s tim rezultatom osvojio 5. mjesto.

U skoku u vis moj “kolega” Ivan Blagus preskočio je 160cm. Bio sam zadovoljan njegovim skokovima jer je trpio neugodne bolove u peti zbog kojih je i sam najavio da će mu biti vrlo teško. Pošto sam uvidio da će nam jako faliti bodovi, morao sam se truditi skočiti što više te sam ja, Lovro Kovačić, srušio svoj godinu dana star osobni rekord i preskočio dosta visokih 178cm, čime sam zauzeo 3. mjesto.

Uslijedio je skok u dalj, disciplina u kojoj je Petar Novak djelovao nemotivirano za skakanje te je zauzeo 5. Mjesto, skočivši 5,60m. Naš drugi daljaš Bruno Ribić bio je slabije sreće zbog ozljeda dan prije. Ozlijedio je obje ruke i koljeno te su se posljedice očitale na rezultatu i s 5,18m zauzeo je 10. mjesto.

Na red je došla utrka na 400m koje je naša zvijezda Gabrijel Stojanović istrčao za 51,66 sekundi, s time da je zadnjih 10-ak metara, poput Usaina Bolta, već slavio. Tim je rezultatom osvojio uvjerljivo 1. mjesto. Karlo Šoltić dugim je korakom na kraju uspio prestići protivnika iz Rijeke te s rezultatom od 54,58 sekundi zauzeo solidno 7. mjesto. Na 1.000m također su bila istrčana dva nova osobna rekorda.


Hrvoje Vugrinec
istrčao je čak više od 1.000m – da slučajno ne ponovi pogrešku s poluzavršnog natjecanja, i sjajnom trkom te rezultatom od 2:46,12 zauzeo odlično 2. mjesto. Sebastijan Kocen isto je tako dao sve od sebe, ali ipak nije uspio prestići protivnika ispred sebe koje je bio bolji za 20-ak stotinki i s rezultatom 2:53,35 zauzeo je solidno 8. mjesto. “Najnesretnije” nam je prošlo bacanje kugle (5kg).


Mihael Kocijan
s rezultatom od 10,93m zauzeo je vrlo slabo 10. mjesto jer je zbog prva dva neispravna hica išao na jedno sigurno bacanje te je taj rezultat bačen s mjesta. Bacivši kuglu 10,66m, Luka Pavlic zauzeo je 12. mjesto. Na kraju dolazi dobro poznata štafeta.U sastavu Varga-Ignjić-Šoltić-Stojanović naša štafeta zauzela je 3. mjesto. Tom je disciplinom završilo ovogodišnje državno natjecanje atletičara.

Tehnička škola Čakovec zauzela je 4. mjesto, osvojivši ukupno 89,5 bodova, isto kao i trećeplasirana Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, ali zbog toga što su dečki iz Rijeke imali 2 prva mjesta, a mi samo jedno, mogli smo samo plakati i žaliti za propustima. Zanimljivo je da smo nakon 4 discipline držali prvo mjesto s 8 bodova prednosti pred drugoplasiranom ekipom, ali splet okolnosti i manjak sreće su nas spustili na 4. mjesto. Nadajmo se boljem uspjehu sljedeće godine, kada ćemo morati nastaviti bez naših kuglaša Mihaela i Luke te Benjamina na 100m.

Čestitamo ekipama iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (košarkaši, rukometašice i badmintašice) koje su osvojile 3. mjesto i tako nam nanijele još veću tugu i bol. (Lovro Kovačić, 2.ET2)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije