Ivković: Kapitalne i infrastrukturne projekte smo završili, okrećemo se čovjeku

Javnu objavu prvih od poteza koji HDZ u Općini Donji Kraljevec planira napraviti prezentirao je u četvrtak na konferenciji za novinare kandidat HDZ-a Općine Donji Kraljevec za načelnika općine Vladimir Ivković, koji u izbornu utrku na ovim lokalnim izborima kreće sa  aktualnim načelnikom, a sada kao njegovim zamjenikom Zlatkom Horvatom. Ivković je napomenuo kako će funkciju obnašati volonterski da se rastereti proračun Općine.

– Imao sam sreću što sam proveo na gotovo svim funkcijama koje u lokalnoj politici mogu ostvariti. Krenuo sam kao predsjednik Mjesnog odbora Donji Pustakovec, bio u Općinskom vijeću Općine Donji Kraljevec, ispočetka član u Županijskoj skupštini, a zatim četiri godine i kao predsjednik. Završio sam u Saboru, a sada u Županijskoj skupštini obnašam funkciju predsjednika Odbora za izgradnju komunalne infrastrukture.


Ivković je istaknuo kako je upoznao višu razinu politike te da je u Općini Donji Kraljevec uvijek bila prisutna politika brzog i gospodarski orjentiranog razvoja:

– Upoznao sam više razine, i mogu reći da s ponosom, gledajući unatrag, mogu reći da je u Donjem Kraljevcu kroz cijelo vrijeme od početka postojanja Općine, bila prisutna politika brzog razvoja i gospodarskog promišljenja. Svi dosadašnji načelnici težili su i tome cilju te sam sa svima surađivao. Zadatak mi je bio pokušati s više razine osigurati što više projekata i sredstava.


“Općina Donji Kraljevec jedina općina u Međimurju koja u svim selima ima rješeni kanalizacijski sustav  i gdje je zabilježena najmanja stopa nezaposlenosti od 4,8%!”

– Nekad smo bili među posljednjima kada se razgovaralo o komunalnoj infrastrukturi, a sada smo prvi! Nema općine u Međimurskoj županiji koja bi u svim naseljima imala kanalizaciju sa pročistaćom i s te strane možemo biti zadovoljni što smo riješili te kapitalne probleme.

– Politiki je posao da gospodarstvu stvara preduvjete za razvoj, tako se možemo pohvaliti da Općina Donji Kraljevec danas ima najmanju stopu nezaposlenosti prema broju stanovništva u Međimurskoj županiji od 4,8%, rekao je Ivković.


“Kapitalne projekte smo odavno završili, sada u središte našeg programa stavljamo čovjeka i zadovoljavanje njegovih društvenih potreba”

– Ono što mi kao kandidati mislimo u budućnosti raditi je bazirano na činjenici da smo kapitalne i infrastrukturne projekte završili i sada se okrećemo čovjeku. U središte programa stavljamo čovjeka, a to znači da ćemo se usmjeriti na zadovoljavanje društvenih potreba naših sumještana, drugo područje bi bilo gospodarstvo, a treće bi bila Europska unija.


HDZ je svjestan da mladima trebaju osigurati gradilišta i poticati ostanak u Općini:

– Kod društvenih potreba, svjesni smo da moramo osigurati gradilišta da bi naši mladi stanovnici nastavili živjeti u Općini, jer nema smisla tolika ulaganja i toliki razvoj, ako nam broj stanovništva pada.

Ulagali bi u sve kategorije stanovništva

– Ulagali bi dodatna sredstva u sve kategorije stanovništva, počevši od poticaja za novorođenčad, pojačanih subvencija za dječje vrtiće, sufinanciranje prijevoza učenicima i sufinancirali studiranje svim studentima sa područja općine. Novom mjerom i decentraliziranim sredstvima uključivali bi se u sufinanciranje boravka u staračkim domovima, uključujući i dnevne boravke po domovima kulture za umirovljenike. Sljedeća mjera u društvenim aktivnostima bila bi otkup i zbrinjavanje starih gruntišta i njihovo provođenje u svrhu razvoja, više bi ulagali u socijalne programe, u uređenje parkova i groblja, domove kulture i uređenje šetnica pokraj potoka.

Navodnjavanje i gospodarenje poljoprivrednim zemljištem te povezivanje i punjenje gospodarskih zona ključni temelji u gospodarskom razvoju

– Na području gospodarstva stimulirali bi nova radna mjesta i veće plaće. Najznačajniji četverogodišnji projekti bili bi navodnjavanje i gospodarenje poljoprivrednim zemljištem na način da se ono isplati. Plan nam je da sve tri gospodarske zone, Palinovsku, Hodošansku i Donjokraljevsku privedemo svrsi uz privlačenje ulagača, planira Ivković.


“U EU parlamentu sjede moja četiri prijatelja, očekujem da Općina Donji Kraljevec bude jedan od miljenika ulaganja kod nas”

– Ono što je naša posebna prednost, je da se nakon izbora za EU parlament ponovno možemo pohvaliti da tamo imamo predstavnike HDZ-a, od kojih za njih četiri mogu reći da su meni osobno toliko poznati da ih mogu nazivati i prijateljima. Naučen iskustvom lobiranja po Zagrebu, smatram da nam je velika prednost što naši predstavnici HDZ-a sjede u klubu pučkih stranaka u EU parlamentu. Za one koji ne znaju, u EU parlamentu većinu na vlasti drže pučke stranke, pa je samim time i HDZ dio te vlasti. Mi od Europe očekujemo da budemo miljenici ulaganja u našu općinu – zaključuje Vladimir Ivković.

– Cilj je općina i čovjek u samoj općini. S ozirom da sam zadnjih šest godina surađivali na daljinu, ja u Zagrebu, a Zlatko Horvat ovdje u Donjem Kraljevcu, uvjeren sam da će sada, kada smo blizu i kada zajedno radimo na istim projektima, naši rezultati biti bitno jači – završio je Ivković.

 
Zlatko Horvat naglasio je kako im je daljnji cilj voditi računa o ravnomjernom razvoju područja cijele općine Donji Kraljevec.

– Motiv mi je dovršiti sve ono što nisam bio u mogućnosti, a siguran sam da zajedničkim radom Vladimir Ivković i ja to možemo ostvariti.


Horvat je istaknuo kako je usprkos brojnim poteškoćama ponajviše financijske naravi, Općina Donji Kraljevec danas jedna od najrazvijenijih općina Međimurja s potpuno završenom komunalnom infrastrukturom te bogatim javnim i društvenim životom u kojoj djeluje mnogo udruga i jaka industrija.

– Prema novim statistčkim pokazateljima, općina Donji Kraljevec ima visok postotak zaposlenosti, odnosno mali nezaposlenosti od 4,8%. To su dobre pretpostavke za još brži razvoj općine u dvadesetprvom stoljeću s našim osnovnim ciljem poboljšanja kvalitete života svih mještana, tako da ovaj dio Međimurja i u stvarnosti postane najljepše mjesto za život – završio je Horvat.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije