U OŠ Sveti Martin na Muri s knjigom vrijeme je stalo

U OŠ Sveti Martin na Muri s knjigom vrijeme je stalo

U petak 19. travnja učenice osmog razreda su u društvu učiteljice hrvatskoga jezika Anđelke Klemenčić i školske knjižničarke Ane Špoljarić obilježile Noć knjige koja se slavi 23. travnja. Noć knjige je manifestacija koja se održava u knjižnicama diljem naše domovine na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a dan prije, 22. travnja obilježavamo Dan hrvatske knjige.

Sve su to lijepe prigode da djecu potaknemo na čitanje i ukažemo im na važnost knjige. Okupile smo se u holu škole oko 20 sati. Na početku je školska knjižničarka rekla nekoliko uvodnih riječi o Noći knjige, Danu hrvatske knjige i Svjetskom danu knjige i autorskih prava, a zatim smo počeli s čitanjem.

Učiteljica hrvatskog jezika Anđelka Klemenčić izvela je, mogli bismo reći dramatizaciju cijele pripovijetke Slavka Kolara Breza. U najnapetijem trenutku ona je htjela stati, ali svi smo se toliko uživjeli da smo željeli čuti do kraja. Upijali smo svaki lik i njegove rečenice, uživali smo. Uslijedilo je čitanje djela po izboru.

Učenice su izabrale suvremene autorice: Silviju Šesto – Debela, Maju Brajko Livaković – Kad pobijedi ljubav, Nadu Mihelčić – Bilješke jedne gimnazijalke, Melitu Rundek – Kupit će ti tata koturaljke, Milenu Mandić – Pokajnik… U tišini smo čitale…

Vrijeme kao da je za nas stalo. Dogovor je bio da čitamo do 22 sata, ali mi smo tek onda počele čitati na glas. Knjižničarka je pročitala ulomak iz knjige Davora Rostuhara – Degustacija slobode, a učenice su čitale svoje omiljene knjige.

Učiteljica hrvatskog jezika uskočila je s nekoliko šala da nas nasmije i tako smo u veselom ozračju napustile školu s knjigama u ruci i u srcu. A koliko je bilo sati… Vrijeme kao da je stalo, ali ipak su 23 sata prošla…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije