Kosport bikeshop&servis: Neka vam bicikl bude dobar prijatelj

Kosport bikeshop&servis: Neka vam bicikl bude dobar prijatelj

Ovaj vikend napokon nam je stiglo pravo proljeće i krajnje je vrijeme za izvlačenje bicikla iz podruma ili za njegovu kupnju ako ga nemate.

Uz pomoć KOSPORT bikeshop&servisa, ukratko ćemo Vam pokušati pomoći oko kupnje novog bicikla:

Ako ne morate, ne kupujte jeftini bicikl:

Kupute li malo kvalitetniji bicikl, u budućnosti nećete morati toliko često posjećivati servis, koji u slučaju jeftinih i nekvalitetnih bicikala zna biti skuplji nego Vas je i sam bicikl stajao. Kvalitetniji bicikli (koji startaju od oko 2500 kuna) osim što su izdržljiviji i trajniji, ako i dođe do nekog kvara lakše i jeftinije je isti dijagnosticirati i ukloniti.

Sljedeća bitna stavka je geometrija prilagođena ljudskom tijelu, zbog čega pružaju veći užitak vožnje i ako ga koristite za duže vožnje čuvaju vaše zdravlje jer je položaj sjedenja geometrijski ispitan. Na to pak se nadovezuje da kod kupnje takvog bicikla morate uzeti u obzir vašu visinu i prema tome odabrati veličinu rame, koje su uglavnom od 15 do 23 inča. Prednosti ima još puno, ali ćemo stati kod toga da je kvalitetniji bicikl kasnije puno lakše prodate kao rabljeni i to za više novaca nego stoji nekvalitetni novi bicikl.


Podjela bicikala:

Najosnovnija podjela bicikala je na gradske, brdske i cestovne bicikle. Gradski bicikl prije svega pruža komfornu vožnju, jer ima osim drugačijeg položaja sjedenja tvornički ima ugrađene blatobrene, amortizer na cijevi sjedala, nosač tereta, nogicu za parkiranje bicikla itd. Brdski bicikl su znatno izdržljiviji od ostalih bicikala, mogu imati rekreativni do sportski položaj sjedenja i imaju prednji ili oba amortizera. Cestovni bicikli su najlakši, prije svega jer su u većini slučajeva izrađeni od karbonskih vlakana. Cestovni bicikli nemaju nemaju amortizere niti disk kočnice, a položaj na njima je takav da je vozač nagnut prema naprijed da može dulje voziti.


Više brzina ne znači bolji bicikl:

Veći raspon brzina Vam omogućuje i ugodniju vožnju, pogotovo ako vozite na relacijama gdje ima uspona, no ne znači da uz pravilno mijenjanje nećete postići iste performanse i na onima s manjim brojem brzina. Najbolji izbor za rekreativce je bicikl sa 21, 24, 27 ili 30 brzina, dok je za gradsku vožnju dovoljan i bicikl s gradskim mjenjač sa 3, 7 ili 8 brzina.


Stablo prioriteta:

Ako bi sve stavke kod kupnje bicikla poredali po važnosti i stavili ih u stablo prioriteta, stablo bi izgledalo ovako: 1. Iskustvo (što kupac traži od svog bicikla), 2. Rama, 3. Kotači, suspenzija, geometrija i integrirane komponente, 4. Pogon, kočnice, mjenjači i ručice mjenjača.

Za više savjeta i informacija budite slobodni posjetite Kosport bikeshop & servis  koji Vam nudi veliki izbor kvalitetnih biciklističkih brendova, a neki od njih su Specialized, GT, Jamis, Winora, Hercules, Topeak, Crankbrothers.

KOSPORT vam osim gotovinom omugućava plaćanje na rate: Maesto ili Visa (debitna kartica PBZ banke od 3 do 12 rata bez kamata, min. 300 kuna), Diners (od 3 do 12 rata bez kamata, min. 300 kuna), Amex (do 6 rata bez kamata) MasterCard (kreditna kartica), Visa (kreditna kartica) i potrošački kredit s otplatom putem American Express kartice do 60 rata.


Posjetite ih u njihovim poslovnicama:

Poslovnica STRAHONINEC (prodaja i servis)
Adresa: Matije Gupca bb
PON – PET od 9 do 19:30 sati
SUBOTOM od 9 do 13 sati

Poslovnica ČAKOVEC (samo prodaja)
Adresa: Park Rudolfa Kropeka 1
PON – PET od 9 do 15:30 sati
SUBOTOM zatvoreno

+385 (0)40 333 915
+385 (0)91 569 47 31

davor.kosport@gmail.com

www.kosport.com.hr

Facebook

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije