Vedran Klarić preuzeo Puhački orkestar Općine Donja Dubrava

Vedran Klarić preuzeo Puhački orkestar Općine Donja Dubrava

U nedjelju 24. ožujka u svojim prostorijama članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava održali su svoju godišnju, ovaj put izbornu skupštinu. Na čelu orkestra u protekle četiri godine bili su ljudi koji su pokrenuli početne korake njegovog formiranja. Izvješće o radu i nastupima podnio je dosadašnji predsjednik Zoran Horvat.

Prošle su godine odradili 15 nastupa i to u Donjoj Dubravi, Mariji Bistrici, Mađarskoj, Goričanu i Kotoribi. Što se tiče instrumenata rečeno je kako su oni nadopunjeni s jednim dobošem, a kasnije i cijelim setom bubnjeva. Za ovu nadopunu su se financijski pobrinuli Đuro Pačandi, Antun Horvat, a jedan dio su platili i članovi orkestra.

Horvat, kao predsjednik na odlasku, svima je uputio riječi zahvale za do sada postignuto, a posebno voditeljima orkestra profesorima Antunu Horvatu i Bojanu Krušecu. U Puhačkom orkestru je danas 42-je članova s intencijom daljnjeg porasta. Predsjednik se osvrnuo i na proteklo četverogodišnje razdoblje. Počeci su bili kao i u svakoj novoj udruzi teški, a orkestar je imao 18 članova i 16 instrumenata.

Danas sviraju na 30 instrumenata u vlasništvu Općine Donja Dubrava uz još 7 privatnih, na repertoaru imaju 30-tak skladbi, dok su do 24. ožujka ove godine odradili 60 nastupa.

Horvat je istaknuo da to ne bi postigli da nije bilo čvrste želje i volje svirača te izravne pomoći Inicijativnog odbora, Općine Donja Dubrava, načelnika Marijana Varge, Međimurske županije, mjesne župe, OŠ-e D. Dubrava, Dječjeg vrtića Klinčec, roditelja, mjesnih udruga, supruga vodstva orkestra, medijima, članova Upravnog i Nadzornog odbora i najposlije samih puhača koji su to postali pod vodstvom spomnutog dvojca.

Za novog je predsjednika izabran 41-godišnji Vedaran Klarić koji je u programu narednog djelovanja obećao nastavak kontinuiteta rada, s posebnim naglaskom na proslavi 5-te obljetnice orkestra. Izabrani su i novi Upravni odbor i Nadzorni odbor te Stegovna komisija.

Na kraju skupštine podijeljene su zahvalnice ljudima koji su ih novčano pomogli a to su: Ivan Brljak, Antun Horvat, prof., Đuro Pačandi i Zdravko Rašić  te onima koji su im pružili pomoć pri organizaciji koncerata i robi, a to su bili: Damir Međimurec, vlč. Mirko Pilaj, Marko Karloci, Josip Radmanić i Kavana Opera. Orkestar je zahvalnice namijenio i novinarima: Zinki Čižmešiji, Mladenu Hunjadiju, Mladenu Grubiću i Alenu Fušu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije