Pobjeda Centrometala u Rijeci

Pobjeda Centrometala u Rijeci

Ponovno je utakmica Rijeke i Centrometala igrana u pet setova, te trajala dva sata i dvanaest minuta. Inače sam susret nije imao neku natjecateljsku draž jer se konačan plasman znao i prije susreta, ali su obje momčadi htjele pobjedu i uložile mnogo truda da je ostvare.

U utakmicu je bolje krenuo Centrometal i vodio cijeli prvi set sa par poena prednosti. Posebno je dobar od početka bio Vincek. No pred kraj seta domaći sustižu uz pomoć zagrebačkog suca Humskog koji nekoliko poena sudi na štetu gostiju. Na kraju domaći prvi puta dolaze do prednosti na set lopti i koriste istu za 27:25. Kao da je to poremetilo Centrometal jer je veći dio drugog seta Rijeka bolja i sa sigurnih 25:19 osvaja i taj set. Treći set počinje prednošću Centrometala od 4:0. No domaći izjednačaju. Opet opravdani prigovori na suđenje gostiju donose dva žuta kartona (Križanović i Posavec), pomalo nervoze i sve to domaći koriste za 15:8 i dolaze korak do pobjede.

No tad Centrometal počinje bolje igrati. Posebno se budi Kurteš, prednost Rijeke se topi i ulazi se u neizvjesnu završnicu. Imala je Rijeka napad na meč lopti kod 25:24, nije ga iskoristila i na kraju set pripada Centrometalu 27:25.

Četvrti set ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, na kraju seta Rijeka je spasila dvije set lopte, treću nije i sa 26:24 Centrometal poravnava na 2:2. Ista priča i u petom setu, neizvjesno od početka do kraja, a završava 17:15 za Međimurce.

Ekipu Centrometala je za utakmicu pripremao Tomica Posavec. Očito se vidio pomak u odnosu na prijašnje tri utakmice, momčad je pokazala karakter i preokrenula praktično izgubljenu takmicu. Kako je Tomica Posavec i igrač, na utakmici je u svojstvu trenera bio nazočan i Jadranko Kirić.

Nakon niza od tri poraza ova pobjeda će svakako podići samopouzdanje ekipi. U subotu slijedi prvi susret doigravanja i gostovanje u Zagrebu kod Mladosti. U srijedu 3. travnja uzvrat je u Nedelišću, a eventualna trća utakmica opet bi bila igrana u Zagrebu u subotu 6. travnja.

MOK RIJEKA – OKM CENTROMETAL  2:3  (27:25, 25:19, 25:27, 24:26, 15:17)
dvorana na Trsatu, gledatelja 200
suci : Humski, Hranić (oba Zagreb)
Rijeka : L.Lasić, Branković, D.Hrabrov, F.Hrabrov, Bradarić, Cibić, Jozić, D.Lasić, Dorić, Sušanj, Jurčević (trener Liverić)
Centrometal : Palinkaš, Gotal, Vincek, T.Posavec, M.Posavec, Kurteš, Kovač, Križanović (trener Kirić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije