Dušan Mikolaj: “Igrači su mi sugerirali promjenu trenera”

Dušan Mikolaj: “Igrači su mi sugerirali promjenu trenera”

Nogometaši Čakovca pobijedili su danas u susretu 3. HNL Sjever Slatinu 2:0. Dvostruki strijelac bio je Karlo Balent s kojim smo porazgovarali nakon susreta. Uoči susreta dosta čuđenja izazvala je činjenica da je smijenjen trener Čakovca Josip Piskač, a da nije vodio ni jedan službeni susret! U službenom se zapisniku kao trener navodi Miljenko Dovečer koji je susret odlgledao iz novinarske lože. O svemu smo porazgovarali s predsjednikom Dušanom Mikolajom.

Karlo Balent junak utakmice

eMedjimurje.hr: Nakon snježnih priprema krenulo je prvenstvo, kako je bilo danas protiv Slatine?

Balent: Bila je teška utakmica i jak protivnik, koji je doduše oslabljen u drugom dijelu prvenstva. Mislim da smo bili bolji i zasluženo pobijedili.

eMedjimurje.hr: Za prvi gol petom moraš imati odličan pregled igre da bi tako zabio.

Balent: U igri je to tako došlo, možda uz malo sreće. I za drugi mi se gol lopta lijepo odbila.

Dvostruki strijelac Karlo Balent

eMedjimurje.hr: Kako su prošle pripreme, ekipa je izgledala trkački dobro i prvo i drugo poluvrijeme.

Balent: Nismo pali jer na fizičkom planu smo dobro odradili pripreme. Imali smo manje pripremnih utakmica zbog snijega, ali sve u svemu bilo je u redu.

eMedjimurje.hr: Cilj je ostanak u ligi?

Balent: Nadam se da ćemo ostati u ligi. U subotu igramo u Ivancu kod Ivančice i idemo po pobjedu.

Dušan Mikolaj: “Igrači su mi sugerirali promjenu trenera”

eMedjimurje.hr: Čestitke na pobjedi, danas ste Slatinu dobro zatvorili jer su jedinu dobru prigodu imali u posljednjoj minuti.

Mikolaj: Danas smo pametno igrali, najbitnije je bilo dobro otvoriti sezonu pobjedom da imamo samopouzdanja za slijedeće utakmice. Slatina nije stvorila osim na kraju ni jednu šansu. Mi smo zabili iz dvije prigode i propustili još možda dva – tri zicera. Sve u svemu ja sam zadovoljan, najbitnije je da nismo primili gol. Već sam prije rekao da će Slatina biti među zadnje četiri ekipe. Nama pobjeda 2:0 znači, rekao bih, čak dva boda više s obzirom da će na kraju međusobni susreti sigurno nešto značiti.

eMedjimurje.hr: Dobili ste neke nove igrače, bilo je lijepo i vidjeti da je klupa za rezerve bila do kraja popunjena.

Mikolaj: Mi smo danas imali sedam igrača u pričuvi, što na jesen nije bio slučaj. Baš smo u Slatinu išli s dvanaest igrača. Sada je daleko bolje, na svakom mjestu rekao bih imamo po dvojicu igrača, imamo dvadesetak igrača. Mjesec dana smo trenirali dobro, koliko smo mogli, s obzirom da su uvjeti bili kakvi su bili. Mi smo pokrpali rupe i doveli igrače koje nam je trebalo. Siguran sam da bismo mogli opstati s ovom ekipom i sad smo orijentirani na sljedeću utakmicu u Ivancu.   

Dušan Mikolaj bi bio sretan da svaki puta ima ovakav rezultat na semaforu

eMedjimurje.hr: Trener Josip Piskač pripremao je ekipu mjesec dana i smijenili ste ga na dan utakmice. Zašto?

Mikolaj: Ne znam što reći na to. Procijenili smo da nam je u ovoj situaciji, s obzirom na to što nam je taj trener donio i pokazao, bolje da tražimo neko novo rješenje, da se ne odlučimo na gospodina Piskača. Hvala mu na svemu, na ovih mjesec dana. Međutim igrači su rekli da bi trebali neko bolje rješenje. Mi smo to kasno vidjeli, tek zadnjih tri – četiri treninga kad smo mogli koristiti teren. Nismo ništa situacijski radili, nismo na tehničko – taktičkim stvarima radili. Igrači su mi sugerirali da bi to trebalo promijeniti. S obzirom da je teška financijska situacija procijenili smo da je bolje da ne plaćamo trenera, nego da unutar kluba riješimo taj problem. Financijska situacija je katastrofalna i to je jedan od razloga zašto smo odlučili da ne licenciramo gospodina Piskača. Mislim da ćemo se normalno razići.

eMedjimurje.hr: Tko će dalje voditi ekipu?

Mikolaj: Probat ćemo unutarnje rješenje. Imam nekakvo rješenje, ne bih sad za javnost, s trenerom koji još nikakvog iskustva nema. Čovjek se školuje, mlad je i ambiciozan, zna raditi ono što mi trebamo, te situacione treninge i raditi na igri. Još se nismo dogovorili, pričekat ćemo. Ako ne, vjerojatno ćemo se pokrpati tjedan – dva s nekim od igrača. Ako ne nađemo rješenje bolje da ne diramo ništa.   

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije