Biciklizam: Održana Skupština BK Mura Avantura

Biciklizam: Održana Skupština BK Mura Avantura

U subotu 23. veljače 2013. godine u kongresnoj dvorani Općine u Sv. Martinu na Muri, održana je redovita godišnja sjednica Skupštine biciklističkog kluba Mura Avantura. Skupštini je prisustvovala ukupno 51 osoba, od toga 39 članova kluba i 12 gostiju.

Sukladno predviđenom dnevnom redu, na početku je predsjednik kluba Željko Rob prisutnima predstavio izvješće o radu za 2013. godinu u kojem je pobrojao sve uspjehe članova. Tako je naveo da je brdski tim kluba sudjelovao na deset utrka Kupa RH, te da je klub na kraju sezone zauzeo odlično 13. mjesto u ukupnom poretku od ukupno 34 kluba koja su se natjecala.

Najbolji pojedinačni vozač u disciplini XCO Kupa RH bio je Timotej Kocen (kategorija U13) zauzevši 3. mjesto u konačnom poretku. Najbolje klupsko ostvarenje u sezoni 2012. svakako je brončana medalja Stjepana Hunjaka s nacionalnog prvenstva u XCO disciplini održanog u Jastrebarskom. Predsjednik se je u svom izvještaju osvrnuo i na minule manifestacije kluba.

Tako su biciklisti iz Svetog Martina na Muri u protekloj godini uspješno organizirali: jedno kolo regionalne brdsko biciklističke lige Sajmeni dani, tradicionalni 9. Panonski maraton triju država, Međimursku XC ligu, Ligu Svetog Martina, Limač ligu koja je proistekla iz vrlo uspješnog dvotjednog ljetnog dječjeg biciklističkog kampa, a najveći događaj svakako je bio Halicanum biciklistički vikend u sklopu kojeg su održana natjecanja u XC eliminatoru, te cestovni i brdski maraton.

Osim toga pokrenuta je Škola biciklizma, za čije je provođenje klub dobio suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ostvarena je dobra suradnja sa osnovnim školama na našem području, koja uvelike doprinosi radu Škole biciklizma. Nadalje, izvješće o radu škole biciklizma Skupštini je prezentirao klupski trener, prof. Branimir Štimec.

Iako je ovo bila redovna Skupština, neki članovi su zbog privatnih obaveza i na vlastiti zahtjev razriješeni dužnosti, te su na njihova mjesta imenovani novi kandidati. Tako je novim članom Upravnog odbora kluba imenovan Vladimir Hunjak, članom Nadzornog odbora postao je Predrag Trstenjak, a članom Stegovne komisije imenovan je Denis Tomašić.

Također, za spomenuti je i da su sva izvješća i odluke prihvaćeni jednoglasno. Skupština je usvojila i plan klupskih aktivnosti za tekuću 2013. godinu. Među najznačajnijim zadaćama, uz provedbu Škole biciklizma, svakako će biti organizacija međunarodne utrke Halicanum trophy, koja će se održati 3.-4. kolovoza 2013.g.

Radi se o biciklističkom natjecanju 2 kategorije uvrštenoj u svjetski biciklistički kalendar i boduje se za olimpijski ciklus. Pri kraju skupa brojni gosti su pohvalili rad kluba i uspjehe, te zaželjeli još puno dobrih rezultata, a druženje je nastavljeno domjenkom kojeg su priredile članice kluba Mura Avantura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije