OŠ Hodošan najbolja na natjecanju iz vjeronauka

OŠ Hodošan najbolja na natjecanju iz vjeronauka

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje – Vjeronaučna olimpijada s temom “Sveti Dominik i Red propovjednika” za učenike osnovnih škola s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije održano je u utorak 19. veljače 2013. godine.

Najboljima su se pokazali osnovnoškolci iz OŠ Hodošan i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Dubrovniku od 4. do 6. travnja 2013. godine. Sukladno bodovnom pragu na međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka plasirale su se ekipe ovih škola: OŠ Hodošan, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Trnovec, OŠ Novi Marof, OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija, OŠ Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec – PŠ Tina Ujevića Salinovec i OŠ Podturen.

Susret je započeo pozdravnim riječima vlč. Damjana Korena, predstojnika Katehetskog ureda, koji je naglasio povezanost Godine vjere i samog natjecanja u smislu da nam Bog daje razum za spoznaju vjere, a olimpijada je upravo spoj razumske i odgojne dimenzije vjere. Naglasio je da su na neki način svi pobjednici, jer u Varaždin su došli ispred svih ekipa koje su se natjecale u znanju na županijskoj razini – a bilo ih je ukupno 54.

Molitvu za Božju pomoć u realizaciji natjecanja predvodila je vjeroučiteljica Ivana Kolarić. Nakon molitve vjeroučitelj Silvio Benč, predsjednik prosudbenog povjerenstva, ekipama je predstavio članove povjerenstva i otvorio natjecanje. Vjeroučiteljica Anita Bakovljanec, upoznala je učenike s tijekom natjecanja i svih događanja tog prijepodneva.

Dok su učenici očekivali privremene rezultate vjeroučitelji su se s njima igrali razne društvene igre. U vremenu predviđenom za žalbe nije bilo prigovora. Pet najboljih ekipa nakon prva dva dijela natjecanja, pismenog testa i tombole (OŠ Hodošan, OŠ Trnovec, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija i OŠ Novi Marof) pristupilo je usmenom dijelu natjecanja – tzv milijunaku.

Budući da su ukupno osvojili najviše bodova, na državnoj razini natjecanja Varaždinsku će biskupiju predstavljati vjeroučenici OŠ Hodošan (Ana Jančec 8. raz., Doroteja Srpak 6. raz., Nina Dominić 7. raz., Glorija Srpak 7. raz.) pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Valerije Štampar s ukupno osvojena 93 boda.

Pred sam kraj usmenog dijela natjecanja okupljenim učenicima i vjeroučiteljima svoju pastirsku riječ ohrabrenja i zahvale za uložen trud uputio je i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Naglasio je činjenicu kako je ovogodišnja tema natjecanja aktualna jer se proučavalo crkveni red upravo osnovan u srednjem vijeku, za koji mnogi danas žele izvući negativne konotacije u vezi Crkve, a zaprovo dokazuje da je ona i tada bila pozitivno aktivna u društvu.

Svima je posvijestio da su na neki način svi pobjednici, jer u Varaždin su došli ispred svih ekipa koje su se natjecale u znanju na županijskoj razini – a bilo ih je ukupno 54. Svim članovima ekipa uručio je priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a pobjedničkoj ekipi poželio uspješan nastup u Dubrovniku.

Deset najboljih ekipa (5 OŠ i 5 SŠ) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom. Svim natjecateljima, a posebno pobjednicima, članovima ekipe OŠ Hodošan koji će našu biskupiju predstavljati na državnoj razini natjecanja čestitamo na postignutim rezultatima! Ljestvicu konačnog poretka VO2013 OŠ možete vidjeti klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije