Deset godina plivačkog kluba Međimurje

Deset godina plivačkog kluba Međimurje

Gradski plivački klub Međimurje jučer je obilježio proslavio desetu obljetnicu osnutka klupskim natjecanjem u svim uzrasnim kategorijama. Ovom prilikom okupilo se stotinjak roditelja i djece koja su demonstrirala znanja i vještine stečene treningom i vrijednim radom.

Natjecanje je pružilo priliku i onim najmlađima koji su po prvi puta imali priliku natjecati se protiv svojih vršnjaka i zaraditi prve službene rezultate i osvajati medalje.T akođer su odmjerili snage i plivači iz natjecateljske skupine kojima je ovo natjecanje dobro došlo u sklopu priprema za predstojeće regionalno prvenstvo kao i za prvenstvo Hrvatske u plivanju koje će se održati 21.-24.03.2013.godine u Rijeci.

Zasad trojica plivača GPK Međimurje imaju isplivane norme koje im jamče nastup na državnom prvenstvu, a to su junior Ivan Modrić te kadeti Rino Mikac i Filip Turk dočim vodstvo kluba očekuje da bi iste norme moglo isplivati još najmanje troje plivača čime bi Međimurje ostvarilo značajan napredak u odnosu na 2012. godinu.

Nakon natjecateljskog dijela održana je i redovita godišnja skupština kluba na kojoj se rezimirao dosadašnji rad i rezultati te raspravljalo o namicanju novčanih sredstava potrebnih za nesmetan rad kluba u predstojećoj sezoni. Naime prihodi iz gradskog proračuna te zajednice sportskih udruga grada Čakovca u protekle dvije godine bitno su i nepravedno smanjene te je na taj način GPK Međimurje doveden u neravnopravan položaj u odnosu na drugi plivački klub.

Tako su plivači GPK Međimurja radi nedostatka materijalnih sredstava bili u nemogućnosti sudjelovati na ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju koje se održalo u Dubrovniku i jedno je od najvažnijih plivačkih natjecanja za plivačke klubove. Nadamo se da će se u ovoj natjecateljskoj kalendarskoj godini stvari promijeniti nabolje te da će naši plivači sudjelovati na svim bitnim plivačkim natjecanjima, istaknuo je predsjednik kluba Ivan Modrić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije