Dušan Mikolaj: “Šuker je obećao financijsku pomoć trećeligašima”

Jučerašnji plenum hrvatskih trećeligaša potvrdio je ono što je na žalost u mnogim segmentima našeg društva, a to je borba s besparicom da se izbjegne bankrot i zatvaranje klubova. Pitanje je zašto se pomaže prvom i drugom stupnju hrvatskog nogometa, a ne i trećem, iako su svi pod nadležnošću istog saveza – Hrvatskog nogometnog saveza?

Cijelu ovu situaciju objasnio nam je predsjednik Nogometnog kluba Čakovec Dušan Mikolaj:

“Treća HNL je baza hrvatskog nogometa, iz nje su uz ostale krenuli Vukojević, Srna, Olić i mnogi drugi. Razgovarao sam s predsjednicima plenuma klubova da krenemo zajednički prema HNS-u od kojeg tražimo financijsku pomoć. Tražimo da savez preuzme obveze taksi i kotizacija pa time više ne bi bilo problema oko delegiranja i suspendiranja klubova.

Svih 80 klubova u rangu 3. HNL dobili bi financijski udio, s time da klubovi koji se natječu u 3. HNL jug imaju dulja putovanja pa bi njima pripalo i više novaca. Prema mojim proračunima potrebno je 80 000 kuna po klubu, a za klubove u južnoj skupini 99 000 kuna što bi ukupno iznosilo 6 900 000 kuna.  Novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je da će pomoći klubovima 1. HNL i 2. HNL od UEFA-ina fonda, a trećeligašima od sponzorskih ugovora.

Tim novcem lakše bismo organizirali rad s mladima, prijevoz i sve ostalo što je potrebno u normalnom funkcioniraju klubova. Ono što nam je sada činiti upoznati sve predsjednike plenuma klubova s ovom idejom i zajednički nastupiti prema HNS-u. Ako ovo ne prođe spremni smo i na ekstremnije poteze jer HNS s obzirom na stanje u društvu nikad nije živio bolje, a klubovi nikad nisu stajali gore.

Još moram naglasiti problem oko mladih igrača. Želimo da se nakdnade vrate na prijašenj stanje jer novim odredbama veliki klubovi odvode kvalitetne igrače iz malih klubova uz simbolične naknade pa je upitan interes za nogometne škole. “

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije