Fašnik u Goričanu uz “Goričke svate”

U Goričanu su održani tradicionalni 25. “Gorčki svati” i tu u sklopu maškara. Uz pregršt smiješnih i strašnih maski, glavnu nagradu u vrijednosti od 2 tisuće kuna odnio je “Hrvacki cirkus”.

Ni snijeg, ni hladnoća nisu zaustavile “Gorčke svate” koje su u povorci  još pratile i maskirane grupe dječjeg vrtića Ružica, osnovne škole Goričan, mažoretkinje Goričan, članovi udruge Prijatelji, udruge Mažoretkinja, grupa maškara “Hrvacki  cirkus” iz Goričana, Puhački orkestar Goričan, HKUD-a Goričan i ostale pojedinačne i grupne neimenovane maske. Redarska služba DVD Goričan  nije imala nikakvih intervencija.

Nakon mimohoda, program se odvijao u Domu kulture gdje su se birale najbolja dječja maska, najljepša mlada snehica i biranje najbolje glavne maske. Ključeve Općine Goričan maškarama i njihovim voditeljima Stjepanu Dominiku i Zvonimiru Lepoglavec predao je donačelnik Stjepan Ribarić.

Najboljom dječjom maskom bio je proglašen Dječji vrtić “Ružica”, a najboljom glavnom maskom proglašen je grupa maškara “Hrvacki cirkus” koji su dan prije odnijeli glavnu nagradu u Hodošanu.

Uz friške krafne, kuhano vino i muziku show benda “Zvučni zid”, maškare i svi prisutni u Domu kulture zabavljali su se do kasnih sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije