Centrometal bolji od Vukovara, Kaštelanke od Azene

Odbojkaši Centrometala u prvenstvenom su suretu očekivano kod kuće pobijedili Vukovar 3:0. Po setovima je bilo 25:22, 25:15 i 25:11. Ekipa iz Črečana tako je prvi dio natjecanja završila na 4. mjestu s 23 boda. Vrh tablice je vrlo zgusnut jer vodeća Mladost i druga Musra imaju 25 bodova, a treći Sisak 24 boda. Više detalja donosimo u tekstu niže.

U 2. ligi za žene Kaštelanke su gostovale u Velikoj Gorici i pobijedile su drugu ekipu Azene 3:1. Po setovima 25:20, 25:19, 21:25 i 25:18.

OKM CENTROMETAL – MOK VUKOVAR  3:0 (25:22, 25:15, 25:11)

Prema očekivanju odbojkaši Centrometala ostvarili su pobjedu protiv posljednjeplasiranog Vukovara. Početak susreta bio je u znaku gostiju koji su poveli u prvom setu 15:11. Nakon toga sve je bilo u korist domaćina.

Centrometal je okrenuo taj set u svoju korist na 16:15  i nakon toga do kraja susreta nestaje bilo kakva neizvjesnosti. Prvi set završava 25:22, preostala dva 25:15 i 25:11. U ovom susretu trener Kirić dao je priliku svim igračima koji su bili u zapisniku. Svi oni dobro su odradili svoju zadaću i opravdali ukazano povjerenje. Posebno se to odnosi na mlade juniore Kocijana i Vuka.

Ovom pobjedom Centrometal je završio prvi dio lige na četvrtom mjestu. Zaostali su svega dva boda za prvoplasiranom Mladosti koliko ima i druga Mursa, dok treći Sisak ima bod prednosti. Prve tri ekipe će sa Kaštelom igrati za pozicije 1 do 4 prije doigravanja. Centrometal će pak sa Rovinjom, Vukovarom i Rijekom dvokružno igrati za poredak od 5 do 8 mjesta. Ovdje se prenose bodovi iz međusobnih susreta prvog dijela,  pa Centrometal kreće sa 15, Rovinj sa 13, te Rijeka sa 4 i Vukovar sa svega 3 boda. Dakle već sad je jasno da će u doigravanje Centrometal i Rovinj, dok će Vukovar i Rijeka slijedeće sezone igrati u nižoj skupini 1.A lige.

Natjecanje sa nastavlja već narednog vikenda, a raspored će se znati u ponedjeljak u 9:00 sati kad će biti obavljen ždrijeb natjecateljskih brojeva.

Trener Kirić: “Rutinski smo odradili posao protiv Vukovara i ostvarili devetu pobjedu u 12 susreta. Odigrali smo odličan prvi dio sezone, ostvarili više pobjeda nego smo se i nadali. Nažalost nije bilo dovoljno za ulazak među prve tri ekipe mada bi se očekivalo da sa toliko pobjeda budemo čak i prvi.

U konačnici mi imamo i najveći broj pobjeda. Jednostavno nam se nije poklopio niti jedan jedini rezultat ostalih utakmica u nekoliko zadnjih kola. No nema mjesta kukanju, treba sad što bolje odraditi ovih šest utakmica koje slijede, te onda u doigravanju za prvaka potvrditi dobre igre iz prvog dijela lige.”

Nedelišće, dvorana NGC Aton, gledatelja 100

Suci: Žužul, Vurušić (oba Varaždin)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Gotal, Vincek, Petran, Kocijan, T. Posavec, M. Posavec, Kurteš, Makarov, Vuk, Križanović (trener Kirić)

Vukovar: Petković, Leko, Mihaljević, T. Tomić, R. Tomić,  Prdić, Fehir, I. Tomić (trener Tomić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije