Odbojkaši Centrometala bolji od Rovinja

Još jedna sjajna utakmica odbojkaša Centrometala za nova tri boda. Ovaj put u Nedelišću je svladana momčad Rovinja koja je pred mjesec dana osvojila Kup Hrvatske. Bio je to iznimno važan susret za obje ekipe koje se bore za ulazak među prve tri ekipe u ligi čime bi izborili situaciju da osiguraju jednu od prve četiri pozicije prije doigravanja.

Centrometal je krenuo u standardnoj postavi Tomica Posavec, Kurteš, Križanović, Kovač, Palinkaš, Gotal i libero Petran. I krenuo je odlično. Imali su prednost od 11:7, na drugom odmoru 16:13. Međutim nakon vodstva od 17:14 Rovinjani svojim servisima i greškama domaćih u napadu rade pet uzastopnih poena. Zadnji put je poravnato kod 21:21. Nakon toga Rovinj dobiva set sa 25:22.

Nije to obeshrabrilo črečanske igrače. Odlično kreću u drugi set i vode na drugom odmoru 16:9. Kasnije je rezultat 22:16. No opet se Rovinj vraća i dolazi na 23:21. I ne samo to. Nakon što Centrometal ne koristi čak tri set lopte Rovinjani vode 25:24. Ni oni ne koriste svoju set loptu, Centrometal opet preuzima vodstvo i dobiva set sa 27:25. Bio je to ključni trenutak utakmice.

U trećem setu uglavnom je poravnato do 6:6. Potom Centrometal bježi na četiri razlike, pa opet gubi prednost i Rovinj vodi 19:17. Domaći to preokreću u svoje vodstvo 21:19, pa na 24:20 i dobivaju set 25:21.

Četvrti set počinje vodstvom Centrometala 8:4. Pri rezultatu 11:7 za domaće trener gostiju, razočaran njihovom igrom, vadi iz igre svoje ključne igrače Demirovića i Ivankovića. Taj “poklon” domaći koriste i bez većih problema rješavaju set i utakmicu sa 25:17.

Svi igrači početne postave Centrometala dali su podjednak doprinos pobjedi, a značajan doprinos dao je i Vincek ulazeći više puta u igru.

Ovom pobjedom Centrometal se popeo na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice koliko ima i treća Mursa. A upravo su Osječani slijedeći protivnici Međimurcima. Njihov susret igra se u subotu 2. veljače u Osijeku sa početkom u 20:00 sati.

OKM CENTROMETAL – MOK ROVINJ  3:1  (22:25, 27:25, 25:21, 25:17)
Dvorana NCG Aton, gledatelja 100
Suci: Milinović, Hranić (oba Zagreb)
Centrometal: Kovač, Palinkaš, Gotal, Vincek, Petran, Tomica Posavec, Marin Posavec, Kurteš, Makarov, Vuk, Kopačević, Križanović (trener Kitić)
Rovinj: Nikačević, Mikša, Arapović, Demirović, Kuhar, Ivanić, Jovanović, Sošić, Išek, Hrelja, Brajković, Ivanković (trener Ivanić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije