Trojac iz Pribislavca s drogom pokušao pobjeći policiji

U srijedu 23. siječnja oko 22.25 sati ispred benzinske postaje u Svetom Križu, u koordiniranoj policijskoj akciji policijskih službenika Grupe kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije, uz sudjelovanje policijskih službenika temeljne i granične policije, zaustavljano je osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka, ali se vozač nastavio kretati po parkiralištu te se zaustavio s stražnje strane benzinske postaje.

Iz vozila su izašle tri muške osobe koje su se pokušale udaljiti, a u čemu su ih policijski službenici spriječili i zadržali. Prilikom provjere identiteta osoba utvrđeno je da se radi o 25, 23 i 20-godišnjaku iz Pribislavca. Kod vozila je pronađena odbačena PVC vrećica u kojoj se nalazio paket ispunjen zelenom biljnom materijom ukupne težine 511,5 grama, za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o drogi marihuani.

Trojica muškaraca su uhićena i dovedena u prostorije Policijske uprave međimurske. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak drogu marihuanu tog dana kupio na području grada Zagreba s ciljem njezine neovlaštene distribucije konzumentima sa područja Međimurja.

U četvrtak 24. siječnja, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga vozila gdje je pronađen cvjetni vrh biljke indijske konoplje, tipa droge – marihuana, težine 0,3 grama. Vrijednost pronađene droge u uličnoj distribuciji dostigla bi cijenu od oko 35 tisuća kuna.

Protiv 25-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu Čakovcu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i “Omogućavanje trošenja droga”, a protiv 23-godišnjaka kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Omogućavanje trošenja droga”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije