SK Alzas nastavlja pobjednički niz u prvoj ligi

U subotu 19. siječnja započela je ovogodišnja sezona zračnog pištolja i puške. Prvo je na redu bilo 3. kolo Prve A hrvatske lige. Ono je održano u Zagrebu, a iz Međimurja u natjecateljskom stilu zračnim pištoljem je bila ekipa SK Alzas i zračnom puškom SK Zelenbor, oboje u muškoj kategoriji. To je jedno od najjačih i najzahtjevnijih natjecanja u Hrvatskoj.

SK Alzas na drugom mjestu

U konkurenciji od 8 ekipa iz cijele Hrvatske (zračni pištolj), SK Alzas je nastavio niz na pobjedničkom postolju zauzevši odlično 2. mjesto sa 1665 krugova. Ne tako daleko na prvom mjestu, ipak sa nešto više sportske sreće, bili su iz SK Končar sa 1671 krugova.  Ono čemu su se nadali iz Alzasa to su i ostvarili, jedno od pobjedničkih postolja.

Za ekipu su nastupili Božidar Kolarić koji je u pojedinačnoj konkurenciji bio na 6. mjestu sa 562 krugova, Saša Kralj na 7. mjestu sa 561 krugova i Ivica Takač na 24. mjestu sa 542 krugova u konkurenciji od 42 natjecatelja. Mentor ekipe Marijan Turk, koji  je svakodnevnim odricanjem svojeg slobodnog vremena za ove vrhunske streljače, vrlo zadovoljan rezultatom. Na rasporedu su još dva kola do konačnog plasmana.

SK Zelenbor vrlo solidan sa zračnom puškom

Na istom natjecanju u Zagrebu sudjelovala je i ekipa SK Zelenbor u programu zračna puška. U ženskoj kategoriji nastupile su Nikolina Medlobi,  Daria Borko i Krisitna Medved s ukupno osvojenim 1100 krugova. U muškoj kategoriji zračnom puškom također je nastupila ekipa Zelenbora za koju su se natjecali Marko Peras, Miroslav Turk i Dragan Turk osvojivši 1712 krugova.

Prva B liga u Čakovcu

Prva B liga zračnog programa za regiju sjever bila je u nedjelju u Čakovcu. U disciplini zračna puška najuspješnija je bila ekipa SK Čakovec sa 1683 krugova (odnosno, ekipa SK Alzas koja zajedničkim snagama trenira i financijski potpomaže ova dva kluba – rekli bi ”2 u 1”).

U pojedinačnoj kategoriji zračnom puškom najbolji sa 574 krugova je bio Nenad Nemec iz SK Čakovec. Iz Međimurja još je nastupila ekipa SK Omladinac – Mačkovec sa nešto slabijim rezultatima od očekivanog. U kategoriji zračni pištolj najbolji su bili iz SK Gluhi (Varaždin), a odmah do njih na 2. mjestu SK Čakovec sa 1583 krugova. 

U pojedinačnoj kategoriji zračnim pištoljem najbolji je bio Antun Ladić (SK Mihovil) sa 547 krugova, i odmah do njega i najbolji strijelac Čakovca Zoran Hajec sa 544 krugova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije