Odbojkaški kup Kaštelu i Centrometalu

U Nedelišću je odigrana završnica Kupa Međimurja u odbojci za seniore i seniorke.

Žensko finale: ŽOK KAŠTEL – ŽOK KAŠTEL II   3:1

Finale dvije momčadi kluba iz Pribislavca bilo je više revijalnog karaktera. Prvi set otišao je na stranu prve ekipe sa 25:16. Drugi set već je ponudio neizvjesnost. Na kraju je bilo svega 26:24 za starije za vodstvo od 2:0 u setovima. Druga ekipa nastavila je igrati dobro i u trećem setu, te smanjila na 2:1 pobjedom od 25:21. Ipak četvrti set nije više ponudio neizvjesnost, prva ekipa okončala je utakmicu sa 25:9

Ženska utakmica za treće mjesto: KOP ČAKOVEC – OK ŠTRIGOVA  3:1

Susret veteranki KOP Čakovec i mladih igračica iz Štrigove bolje su započele Štrigovčanke, te osvojile prvi set. No nakon toga sve je bilo na strani Čakovčanki. Osvojile su naredna tri seta, te ukupno sa 3:1 osvojile treće mjesto.

Muško finale : OKM CENTROMETAL – OK TOTOVEC  3:0

Finalni susret nije ponudio niti malo neizvjesnosti. Igrači Centrometala od početka su pokazali veliku razliku u kvaliteti, prednost je stalno rasla i pri set završio je sa pomalo nestvarnih 25:7.

U drugom setu početno vodstvo Centrometala od 8:4. No tad i Totovčani počinju igrati, te pomalo smanjuju prednost. Sredinom seta došli su na svega poen zaostatka. No nije to dugo potrajalo, črečanski klub opet kreće ozbiljnije i sigurno privodi set kraju sa 25:18.

U trećem setu slično kao u prvom. Centrometal je potpuno dominantan, te i taj set dobiva ogromnom prednošću od 25:10. Ovo je Centrometalu bio deseti uzastopni naslov pobjednika Kupa Međimurja.

Muška utakmica za treće mjesto: OK NEDELIŠĆE – KOP ČAKOVEC  3:2

Sastav Nedelišća sastojao se od juniora koji su proteklog vikenda izborili državno prvenstvo, dok je momčad Čakovčana u svojim redovima imala dugogodišnjeg prvoligaškog igrača Miroslava Vabeca, odličnog Alena Grošovića, te još nekolicinu veterana.

Od početka prvog seta stalna prednost Nedelišća. Sredinom seta KOP preuzima vodstvo i ulazi se u neizvjesnu završnicu koja pripada Čakovčanima sa 27:25. To kao da je uzdrmalo mlade Nedelišćance koji su drugi set radili grešku za greškom tako da se Čakovčani i nisu trebali previše truditi. U jednom trenutku bilo je bilo je i sedam poena prednosti. No mladići su se pred kraj seta pribrali i došli na poen zaostatka. Ipak i taj set na kraju je završio u korist KOP-a s 25:21.

Početkom trećeg seta pri vodstvu Nedelišća od 5:2 ozlijedio se Ivan Vabec koji je igrao na mjestu tehničara i od tada se igra Čakovčana raspala. Dva seta lagano je dobilo Nedelišće sa 25:13 i 25:16.

Tie-break je bio vrlo neizvjestan. Na promjeni strani vodili su Čakovčani sa 8:6. Prednost su držali i kod 11:8. Tad slijedi poravnanje, ali potom i nova prednost KOP-a od 12:11. Potom Nedelišće osvaja tri uzastopna poena, dolaze do dvije meč lopte, drugu koriste i pobjeđuju sa 15:13.

Nakon završetka svih susreta predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije Mladen David uručio je pehare za prve tri ekipe u obje konkurencije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije