Udruga tjelesnih invalida Međimurja uspješno završila projekt

Udruga tjelesnih invalida Međimurja krajem 2012. uspješno je završila projekt “Veni, Vidi, Voluntarius Fio/Dođoh, vidjeh, postajem volonter” koji je provodila uz financijsku potporu Nacionale zaklade za razvoj civilnog društva.

Kroz aktivnosti projekta održano je 6 edukativnih radionica na kojima je ukupno educirano 28 volontera o temama bitnima za volonterski rad u udrugama civilnog društva: volonterstvu, komunikaciji, volontiranju s osobama s invaliditetom, pisanju projektnih prijedloga i pozicijskih dokumenata te organizaciji javnih akcija.

U edukaciju i volonterski rad kroz projekt su uključena 52 volontera koji su ukupno odradili 576 sati. Volonteri su bili uključeni u različite javne i volonterske akcije kao i samo administrativnu provedbu projekta, a volontirali su i s osobama invaliditetom kroz posjete članovima Udruge tjelesnih invalida Međimurja.

Kroz projekt izdana su i dva broja časopisa Listek koji udruga izdaje već 12 godinu zaredom.  Volonterskim radom mladi i nezaposleni mogu unaprijediti znanja, vještine i sreći vrijedno radno iskustvo kojim upotpunjuju svoj životopis, a time i povećati svoje izglede za zapošljavanje. Volonterstvo potiče društveni aktivizam, koji je osnovni pokretač svakog naprednog društva.

Prepoznavanjem potreba zajednice i spremnost na aktivno djelovanje pomaže društvu da brže i kvalitetnije riješi nagomilane probleme i potrebe. U suradnji s Volonterski uredom Međimurja (VUM-oma) započet je i Volonterski kutak koji svoje sastanke održava jednom mjesečno a nastavit će se održavati i u 2013. godini.

Udruga tjelesnih invalida Međimurja i u budućnosti će se baviti organizacijom volontiranja i edukacijom volontera kroz rad Udruge i buduće projekte na što su svi zainteresirani pozvani da se uključe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije